Monkey D. Luffy

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Monkey D. Luffy nyata tokoh protagonis paling utama dina carita anime manga One Piece buatan Eiichiro Oda.

Monkey D. Luffy

Awal kahirupan[édit | édit sumber]

Monkey D. Luffy mangupakeun hiji budak leutik ti desa Fusha, manéhna mangrupa anak ti Monkey D. Dragon, manéhna ogé mangrupa incu ti pahlawan Angkatan Laut terkenal, nyaéta Laksamana Madya Monkey D. Garp. ogé Luffy kanyahoan janten sodara angkatna Portgas D. Ace (anak ti Gol D. Roger jeung Portgas D. Ace) nu dipiara ku Garp bareng jeung Luffy.

Waktos kelompok Bajak Laut Rambut Beureum pimpinan Shanks berlabuh di desa Fusha, Luffy janten ngidolkeun ka figur Shanks, sampe manéhna boga cita-cita yén mun manéhna gede bakal janten bajak laut sapertos Shanks, bahkan anjeunna hayang janten Raja Bajak Laut sareng ngamiliki harta karun Roger nyaéta One Piece.

Demi hayang diajak Shanks janten kruna, Luffy nekad ngalukai pipina, namun Shanks nu nyadar yén Luffy masih leutik keneh, ngalarang Luffy ngilu kelompokna. Luffy sempet kuciwa ka Shanks, lantaran Shanks teu ngalawan Higuma nu ngerakeun Shanks di barna Makino, Shanks ngeles trus maparkeun yén teu sakabéh masalah musti diakhiri ku jalan gelut. Luffy nu teu ngarti, papanggih deui jeung Higuma terus ngalawan manéhna, hampir dibunuh ku Higuma, muncul Shanks nu ngahadang Higuma, namun sempet Luffy dibawa kabur ka tengah lautan ku Higuma.

Higuma ngalungkeun Luffy ka tengah laut, supados janten santapan Monster Laut, pas monsterna datang, Shanks datang nyalametkeun deui Luffy, namun aya bayaranna nyaéta Shanks kaleungitan leungeun katuhuna demi Luffy.

saatos kajadin

Kaluwarga[édit | édit sumber]

  • Monkey D. Garp (aki)
  • Monkey D. Dragon (bapa)
  • Portgas D. Ace (lanceuk angkat)
  • Dadan

Patarungan[édit | édit sumber]

Dugi ka episode 567 dina manga, Luffy geus ngalakonan sabaraha puluh patarungan, nyaéta :

  • vs. Mohji (kru bajak laut Buggy), di Kota Palabuhan, hasil meunang.
  • vs. Buggy (kaptén bajak laut Buggy), di Kota Palabuhan, hasil meunang.
  • vs. kaptén Kuro (kaptén bajak laut Kuroneko), di Desa Syrup, hasil meunang.
  • vs. Don Krieg (kaptén bajak laut Krieg), di Restoran Baratie, hasil meunang.
  • vs. Arlong (kaptén bajak laut Matahari), di Arlongpark, hasil meunang.
  • vs. Komodor Smoker (komodor Angkatan Laut), di kota Loguetown, hasil éléh.
  • vs. Mr. 5 (anggota Baroque Works), di Whiskey Peak, hasil meunang.
  • vs. Roronoa Zoro, di Whiskey Péak, hasil teu bérés.
  • vs. Mr. 3 (anggota Baroque Works), di Little Garden, hasil meunang.
  • vs. Wapol (kaptén bajak laut Wapol), di perairan Karajaan Drum, hasil meunang.
  • vs. Wapol (kaptén bajak laut Wapol), di Istana Karajaan Drum, hasil meunang.
  • vs. Crocodile (mantan Shichibukai, pamingpin Baroque Works), di Arabasta, hasil éléh.
  • vs. Crocodile (mantan Shichibukai, pamingpin Baroque Works), di makam Alubarna, hasil meunang.
  • vs. Bellamy (kaptén bajak laut Bellamy), di Pulo Jaya, hasil meunang.
  • vs. God Enel (pamingpin Skypiéa), di perahu Maxim, hasil meunang.
  • vs. Foxy (kaptén bajak laut Foxy), di Longring Longland, hasil meunang.
  • vs. Laksamana Aokiji (Laksamana Angkatan Laut), di Longring Longland, hasil éléh.
  • vs. Usopp, di Water Seven, hasil meunang.
  • vs. Franky, di Water Seven, hasil teu bérés.
  • vs. Rob Lucci (anggota CP9), di Water Seven, hasil éléh.
  • vs. Blueno (anggota CP9), di Ennies Lobby, hasil meunang.
  • vs. Rob Lucci (anggota CP9), di Ennies Lobby, hasil meunang.
  • vs. Cerberus (zombie Thriller Bark), di Thriller Bark, hasil meunang.
  • vs. Oz (zombie Thriller Bark), di Thriller Bark, hasil meunang.
  • vs. Gecko Moria (Shichibukai, pamingpin Thriller Bark), di Thriller Bark, hasil meunang.
  • vs. Pacifista (cyborg Pamaréntah Dunia), di Pulo Shabondy, hasil teu bérés.
  • vs. Bartholomew Kuma (Shichibukai), di pulo Shabondy, hasil éléh.
  • vs. Boa Marigold & Boa Sandersonia (suku Amazon Lily), di Amazon Lily, hasil meunang.
  • vs. Magellan (kepala sipir Impel Down), di Impel Down, hasil éléh.
  • vs. Marshall D. Teach (Shichibukai, kaptén bajak laut Kurohige), di Impel Down, hasil teu bérés.
  • vs. Draculle Mihawk (Shichibukai), di Marineford, hasil teu bérés.
  • vs. Laksamana Kizeru, Laksamana Akainu & Laksamana Aokiji (Laksamana Angkatan Laut), di Marineford, hasil can bérés.

Kakuatan[édit | édit sumber]

Luffy boga kakuatan karet saatos ngaemam buah iblis jenis paramaecia tipe gomu-gomu (karet) nu dicandak ti harta na Shanks, buah ieu nyieun awak manéhna lentur kawas karet.

Nilei buruan[édit | édit sumber]

  • 60 juta belly, saatos ngéléhkeun Arlong.
  • 100 juta belly, saatos ngéléhkeun Crocodile.
Poster buruan Luffy saharga 100 juta Belly
  • 300 juta belly, saatos insiden Ennies Lobby.