Usopp

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Usopp nyaéta salah sahiji karakter fiksi dina Manga jeung Anime One Piece.[1] Usopp nyaéta penembak jitu di kelompok Bajak Laut Topi Jerami.[1] Usopp nyaéta kru topi jerami anu paling borangan.[1]

Ngaran Usopp dicokot tina basa Jepang "uso" (うそ) anu hartina wadul atawa jelma tukang ngawadul.[1]

Panggih Jeung Luffy[édit | édit sumber]

Usopp papanggih jeung luffy di Desa Syrup, di desa éta Luffy gelut jeung kelompok bajak laut Kuroneko anu di pimpin ku kaptén Kuro anu nyamar jadi pelayan salah sahiji warga anu benghar, pikeun nguasaan hartana.[2] Sabada ngéléhkeun bajak laut Kuroneko, Usopp ngabubarkeun kelompok bajak lautna anu anggotana tilu urang budak leutik, tuluy Usopp diajakan jadi anggita bajak laut topi jerami.[3]

Sogeking[édit | édit sumber]

Salila di Grand Line Usopp ngarasa lemah, tungtungna Usopp kaleungitan percaya diri.[1] Sabada di Water 7 Usopp gelut jeung Luffy, nu ahirna Usopp kaluar ti kelompok topi jerami.[4] Sabada éta, Usopp di tewak ku CP 9, nu ahirna Usopp di leupaskeun ku Sanji.[5] Usopp ahirna indit ngabantuan Luffy pikeun ngabébaskeun Nico Robin ku cara nyamar jadi Sogeking.[6]

Di Enies Lobby Usopp dititah ku Luffy sangkan ngaduruk bendera pamaréntah dunia, anu andakeun perang jeung pamaréntah nu aya di Enies Lobby.[1] Sabada perang di Enies Lobby, Sogeking (Usopp) boga harga buronan 30 juta berry sabada difonis salah ku lantaran ngaduruk bendera Pamaréntah Dunia.[1]

Jadi Ksatria[édit | édit sumber]

Usopp di teleport Kuma ka hiji pulo nu ngarana Pulo Boin, di pulo ieu pinuh ku tangkal Karnivora anu gedé sarta dina permukaan tangkalna aya kadaharan anu ngeunah.[1] Di pulo éta aya hiji ksatria ngarana Heraclesun anu nulungan Usopp, ku sabab lobana kadaharan dina éta pulo, Usopp jadi gendut nepi ka hese bagerak.[1] Sabada maca koran nu ngagambarkeun kaayaan Luffy, Usopp menta tulung ka Heraclesun sangan ngajarkeun manéhna jadi ksatria.

Dua taun geus kitu, Usopp balik deui ka Pulo Shabaody tuluy panggih jeung Nami di bar, Usopp ningalikeun pakarang anyarna anu mampu ngaluarkeun tutuwuhan anu ngadahar manusa ka kru topi jerami anu palsu.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j Usopp Salah ngutip: Tanda <ref> tidak sah; nama "Usopp" didefinisikan berulang dengan isi berbeda
  2. "One Piece manga" kapter 23
  3. "One Piece manga" kapter 40
  4. "One Piece manga" kapter 332
  5. "One Piece manga" kapter 365
  6. "One Piece manga" kapter 367