Tre Cool

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tre Cool

Tre Cool anu ngaran aslina Frank Edwin Wright III nya éta drummer ti grup musik Green Day[1][2]. Tre Cool lahir di Frankfurt, Jerman tanggal 9 Désémber 1972[1][2]. Bapana,pilot helikopter di Vietnam milih pikeun balik deui ka Amerika Serikat, Frank digedékeun di Kalifornia jeung 2 dulurna[1]. Tatanggana Frank nya éta Lawrence Livermore anu boga grup musik punk, The Lookouts![1][2]. Frank asup ka ieu grup musik teus meunang sebutan Tre Cool (Tre= tilu, anu dicokot ti kecap III dina ngaran aslina) anu nepi ka ayeuna ieu sebutan téh masih dipaké[1][2].

Sabada John Kiffmeyer kaluar ti grup musik Sweet Children, Billie Joe Armstrong, jeung Mike Dirnt ngarékrut Tre Cool pikeun jadi drummer, terus ngaran Sweet Children diganti jadi Green Day[1]. Tre leuwih milih kaluar ti sakolana lantaran tuntutan profési[2]. Bapana Tre ngadukung pisan kana naon anu dipilampah ku anakna, malah mah nalika tur di Yilu tempat anu béda, Bapana anu nguruskeun ngeunaan transportasina[2]. Kieu koméntar Bapana ngeunaan Green Day:

   
Tre Cool
I watched them go from a bunch of kids to a group of musicians with work ethic. On their first tour or two, it was more of a party than anything else. I still scratch my head and say, 'How in the hell did they make it?' They used to practice in my living room here – a lot of the songs they did on Dookie. You hear it coming together, and you don't expect people are going to go out and buy it. But when it does, you just say, 'Wow that's so cool.' [1]
   
Tre Cool




Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g (en)[Biografi Tre Cool] (diaksés tanggal 13 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f (en)[Green Day-Tre Cool] (diaksés tanggal 13 Nopémber 2011)
Nulis.jpg