Turaés

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Turaés
Turaés, tonggérét badag.
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Arthropoda
Kelas: Insecta
Order: Hemiptera
Kulawarga: Cicadidae
Génus: Megapomponia
Spésiés: M. imperatoria
Ngaran binomial
Megapomponia imperatoria
(Westwood, 1842)
Sinonim

Pomponia imperatoria

Turaés (Basa Inggris: empress cicada) (Megapomponia imperatoria) mangrupa tonggérét badag nu sumebar di Asia Tenggara. Turaés hirup di wewengkon iklim sedeng jeung tropis, kawentar ku sorana anu nongtoréng. Turaés bisa disebut spésiés tonggérét pangbadagna kalawan panjang hulu jeung saawak-awakna 7 cm (2.8 in) jeung rubak jangjang 18–20 cm (7–8 in).[1][2]

Sumber rujukan[édit | édit sumber]

  1. Burton, Maurice; Burton, Robert (2002). International Wildlife Encyclopedia. 4, Chickaree - crabs (3rd ed.). Tarrytown, NY: Marshall Cavendish Corporation. p. 455. ISBN 0-7614-7270-3. 
  2. Flindt, R. (2006). Amazing Numbers in Biology, p. 10.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]