Universitas Kristen Maranatha

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Universitas Kristen Maranata
(Marnath)

Ngadeg 11 September 1965
Jinis Paguron luhur swasta
Réktor Prof. Ir. Armein Z R Langi., M.Sc., Ph.D
Perenah Jl Surya Sumantri No. 65 Bandung, Jawa Kulon
Loka https://www.maranatha.edu/#

Universitas Kristen Maranatha atawa nu ilahar dipiwanoh Marnath nyaéta salah sahiji paguron luhur swasta nu aya di Bandung, Jawa Kulon.[1] Alamatna aya di Jalan Prof. Drg. Surya Sumantri No.65, Sukawarna, Bandung, Jawa Barat, 40164, Indonésia.[1] Gedung Marnath téh aya dipuseur kota Bandung, hal éta jadi sala sahii hal nu nguntungkeun pikeun Mrnath, ku sabab lokasina babari diaksés.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Sajarah panjang Universitas Kristen Maranatha dimimitian dina taun 1965 ku diadegkeunna Yayasan Perguruan Tinggi Kristen Maranatha ku Badan Pendidikan Kristen Komisi Pembantu Setempat ti Gereja Kristen Indonesia jeung Badan Perguruan Tinggi dan Pendidikan Kristen ti Gereja Kristen Pasundan, tina usulan Perkumpulan Intelegensia Kristen Indonesia cabang Bandung.[1] Fakultas Kedokteran ngamimitian ngadegna Universitas Kristen Maranatha dina wanci harita.[1]

Gedung kampus munggaran nu pernahna di jalan Cihampelas, dibangun dina taun 1970.[1] Nu satuluyna, gedung kampus kadua mimiti dibangun di taun 1983, pernahna di jalan Surya Sumantri.[1] Nepi ka kiwari pangembangan sarana jeung prasarana pakuliahan terus dilakukeun dikampus kadua kalawan lega na wangunan kiwari nyaéta 130.000 meter pasagi.[1] Tanggal 11 September 1965 jadi poé di mana ngadegna Universitas Kristen Maranatha.[1]

Kamekaran Universitas Kristen Maranatha[édit | édit sumber]

Kiwari di Universitas Kristen Maranatha ngawengku 9 fakultas kalawan 3 program diploma, 18 program sarjana, 2 program profesi, sarta 4 program pascasarjana.[1] Jumlah mahasiswa aktif nepi ka kiwari leuwih ti 10.000 urang ti sababaraha wewengkon di Indonésia kitu deui mahasiswa ti nagara séjén.[1]

Kamekaran Fakultas jeung Program Studi di Universitas Kristen Maranatha nepi ka kiwari nyaéta:

FAKULTAS[édit | édit sumber]

  1. Fakultas Kedokteran[2]
  2. Fakultas Kedokteran Gig i[3]
  3. Fakultas Psikologi[4]
  4. Fakultas Teknik[5]
  5. Fakultas Teknologi Informasi[6]
  6. Fakultas Ekonomi[7]
  7. Fakultas Hukum[8]
  8. Fakultas Sastra[9]
  9. Fakultas Seni Rupa dan Desain[10]

PROGRAM DIPLOMA[édit | édit sumber]

  • D-III Bahasa Mandarin
  • D-III Bahasa Inggris
  • D-III Seni Rupa dan Desain

PROGRAM SARJANA[édit | édit sumber]

Fakultas Kedokteran[édit | édit sumber]

  • S-1 Pendidikan Dokter

Fakultas Kedokteran Gigi[édit | édit sumber]

  • S-1 Pendidikan Dokter Gigi

Fakultas Psikologi[édit | édit sumber]

  • S-1 Psikologi

Fakultas Teknik[édit | édit sumber]

  • S-1 téhnik Sipil
  • S-1 téhnik Industri
  • S-1 téhnik Elektro

Fakultas Teknologi Informasi[édit | édit sumber]

  • S-1 Sistem Komputer
  • S-1 téhnik Informatika
  • S-1 Sistem Informasi

Fakultas Ekonomi[édit | édit sumber]

  • S-1 Akuntansi
  • S-1 Manajemen

Fakultas Hukum[édit | édit sumber]

  • S-1 Ilmu Hukum

Fakultas Sastra[édit | édit sumber]

  • S-1 Sastra Jepang
  • S-1 Sastra China
  • S-1 Sastra Inggris

Fakultas Seni Rupa dan Desain[édit | édit sumber]

  • S-1 Seni Rupa Murni
  • S-1 Desain Interior
  • S-1 Desain Komunikasi Visual

PROGRAM PASCASARJANA[édit | édit sumber]

  • S-2 Psikologi (Profesi)
  • S-2 Psikologi (Sains)
  • S-2 Akuntansi
  • S-2 Manajemen

PROGRAM PROFESI[édit | édit sumber]

  • Program Pendidikan Profesi Dokter
  • Program Pendidikan Profesi Dokter Gigi

Rujukan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg
  1. a b c d e f g h i j k "Sejarah dan Pengembangan – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  2. "Fakultas Kedokteran – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  3. "Fakultas Kedokteran Gigi – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  4. "Fakultas Psikologi – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  5. "Fakultas Teknik – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  6. "Fakultas Teknologi Informasi – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  7. "Fakultas Ekonomi – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  8. "Fakultas Hukum – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  9. "Fakultas Sastra – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  10. "Fakultas Seni Rupa dan Desain – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09.