Universitas Langlangbuana

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Universitas Langlangbuana nyaéta salah sahiji paguron luhur swasta nu aya di Bandung, Jawa Kulon, Indonésia.[1] Universitas Langlangbuana atawa nu ilahar dipiwanoh Unla aya dina papayung Yayasan Pendidikan Tri Bhakti Langlangbuana (YPTBL).[1] Alamat Unla téh aya di Jalan. Karapitan No. 116. Telp. 022-4218084, 4230601 fax. 022-4237144.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Dina taun 1980 ku gawéna sababaraha urang purnawirawan Polri nu paduli kana pendidikan nu aya di Bandung jeung sababaraha urang ahli kaélmuan ti Universitas Padjadjaran sarta diwidian ku Kadapol VIII Langlangbuana Jawa Kulon (kiwari Polda Jabar) dina taun 1982, diadegkeun Universitas Langlanghuana.[1] Sacara formal Universitas Langlangbuana diadegkeun ku Yayasan Pendidikan Tri Bhakti (disingkat YPTB) di mana Kadapol VIII Langlangbuana Jawa Kulon jadi Papayung.[1]

Kalungguhan Ngaran Pangurus
Ketua Umum Brigjen.Pol.Purn. H. Soelaeman Djajoesman
Ketua I Kol.Pol.Purn.Drs. Soehardjo Widjaja Amiarsa
Ketua II Kol.Pol.Purn. Waras *)
Ketua III Drs.Ek. Utang Rukmana Warmana
Sekretaris I Drs.Ek. Tisna Sendjaja
Sekretaris II Letkol.Pol.Purn. H. Arief Amin *)
Bendahara Letkol.Pol.Purn. H. Arias Wiradinata

*) kiwari geus jadi almarhum

Aya ogé nu ngadegkeun Universitas Langlangbuana nyaéta:[1]

NO Ngaan Pangadeg
01 Mayjen.Pol. Drs. Affandi Herman Soedjanadiwirja *)
02 Brigjen. Pol.Drs. Dudung Abubakar
03 Letkol. Pol. Doddy Soetarly *)
04 Mayjen. Pol. Purn. R.H. Tachya *)
05 Brigjen.Pol.Purn. H. Soelaeman Djajoesman *)
06 Kol. Pol. Purn. Waras *)
07 Letkol. Pol. Purn. H. Muchtar, S.H. *)
08 Letkol.Pol.Purn.H. Arief Amin *)
09 Kol.Pol.Purn Drs. Soehardjo Widjaja Amiarsa *)
10 Drs. Ek. Utang Rukmana Warmana, Dosen Unpad
11 Drs. Ek. Tisna Sendjaja. Dosen Unpad
12 Umar Srijadi, S.H., Dosen Unpad *)
13 Mayjen. Pol. Purn. Drs. R.H. Soebroto Brotodiredjo,S.H. *)

*) kiwari geus jadi almarhum

Universitas Langlangbuana dilaksanakeun numutkeun Izin Operasional ti Koordinator Perguruan Tinggi Swasta Wilayah III Jawa Kulon ku Surat Keputusan No. Skep/031/1982 Tanggal 14 April 1982 ka YPTB.[1]

Ti mimiti ngadeg nepi ka kiwari geus aya 5 urang Rektor nu nyicingan ngalungguhan di Unla, nyaéta:[1]

Periode Ngaran Rektor
1982 - 1994 Mayjen.Pol.Purn. Drs. H. Soebroto Brotodiredjo, SH.
1994 - 1995 Brigjen.Pol. H. Ali Hanafiah, Drs.,
1995 - 2003 Brigjen.Pol.Purn. H. Herman S. Sastrawidjaja, Drs.,S.H.
2003 - 2011 Irjen.Pol.Purn. H. Ali Hanafiah, Drs.,M.M.
2011 -2015 Brigjen Pol. Purn. Dr. Nana Rukmana Asmita, MM.
2015 - sekarang Brigjen Pol. Purn. Dr. H.R. AR. Harry Anwar, S.H., M.H.

Nepi ka kiwari aya leuwih ti 13.000 urang lulusan nu sumbar di Indonésia ogé diluar nagri nu geus miboga kalungguhan nu penting.

Program Studi[édit | édit sumber]

Nepi ka kiwari Unla miboga lima fakultas kalayan ngabina:[1]

  • 1 Program Studi Diploma-III,
  • 14 Program Studi (S1)dan
  • 4 Program Studi (S2) .

Fakultas[édit | édit sumber]

Fakultas Hukum[édit | édit sumber]

Fakultas Ekonomi[édit | édit sumber]

Fakultas Ilmu Sosial dan Politik[édit | édit sumber]

Fakultas Keguruan dan Ilmu Keguruan (S1)[édit | édit sumber]

Fakultas Teknik[édit | édit sumber]

Pasca Sarjana (S2)[édit | édit sumber]

  • téhnik Informatika
  • Manajemen
  • Ilmu Pemerintahan
  • Ilmu Hukum

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Website resmi UNLA Diakses ping 15 November 2017
  • Pascasarjana Unla Diakses ping 15 November 2017
  1. a b c d e f g h i unla. "UNLA - Sejarah". www.unla.ac.id. Diakses tanggal 2017-11-15. 
Nulis.jpg