Universitas Sebelas Maret

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Sebelas Maret
Basa Jawa: ꦈꦤꦶꦮ꦳ꦺꦂꦱꦶꦠꦱ꧀ꦱꦼꦮꦼꦭꦱ꧀ꦩꦉꦠ꧀ꦯꦸꦫꦏꦂꦠ
Latin: Universitas Sebelas Maret Surakartensis
Ngaran lian
UNS
Ngaran saméméhna
Universitas Negeri Surakarta
Moto
Mangèsthi Luhur Ambangun Nagara (bahasa Kawi)
Moto dina basa Sunda
Bercita-cita Luhur Membangun Negara
Moto dina basa Inggris
Aspire Sublimely to Build Country
JinisPerguruan Tinggi Negeri Badan Hukum
Diadegkeun11 Maret 1976
RéktorProf. Dr. Jamal Wiwoho, S.H., M.Hum. (sejak 15 April 2019)[1]
Jumlah mahasiswa37.459
Alamat
Jl. Ir Sutami No.36 A
, , ,
57126
,
7°33′39″S 110°51′24″E / 7.560709°S 110.856578°E / -7.560709; 110.856578Koordinat: 7°33′39″S 110°51′24″E / 7.560709°S 110.856578°E / -7.560709; 110.856578
KampusSuburban
148.2 acres (0.600 km2)
BasaBasa Indonesia
WarnaTurquoise
    
Ngaran landianLight Blue Jacket (Akronim: LBJ)
AfiliasiASAIHL, SEAMEO, AUN, AACSB Accredited
Ramatlokauns.ac.id

Universitas Sebelas Maret (disingget UNS) nyaeta paguron luhur nagri ti Indonesia anu aya di Kota Solo. Universitas ieu aktip ngawangun, nyayogikeun sababaraha bungkusan atikan tina diploma, sarjana, pascasarjana, jeung doktoral.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Wiwoho jadi Rektor UNS
  2. [[[:Citakan:Geonameslänk]] Universitas Sebelas Maret] hos [[[:Citakan:Geonamesabout]] Geonames.org (cc-by)]; post uppdaterad 2015-05-05; databasdump nerladdad 2015-11-27

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Uni-ico.svg