Universitas Tarumanagara

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Universitas Tarumanagara
(UNTAR)

Ngadeg 18 Juni 1959
Jinis Paguron luhur swasta
Réktor Prof. Dr. Agustinus Purna Irawan
Perenah Jakarta, DKI Jakarta
Loka [1]

Universitas Tarumanagara atawa nu kawentar UNTAR nyaéta salah sahiji Paguron Luhur swasta nu aya di DKI Jakarta, Indonésia.[1] UNTAR miboga tilu kampus, Kampus I aya di Jl. S Parman No 1, Kampus II di Jl. Tanjung Duren Utara Nomer 1, ari Kampus III aya di Jl. TB Simatupang, DKI Jakarta, Indonésia.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Yayasan Tarumanagara diadegkeun ping 18 Juni taun 1959. Ngadegna Paguron Luhur Ekonomi Tarumanagara jurusan Ekonomi Perusahaan mitembeyan ngadegna Universitas Tarumanagara di taun 1962. Ngadegna Sekolah Kejuruan téhnik Arsitektur ping 1 Oktober 1962.[1] Tuluy ieu sakola jadi Fakultas téhnik Jurusan Arsitektur. Kiwari mangrupa jurusan téhnik Arsitektur swasta pangkolotna di Indonésia.[1] Sanggeus kitu, dituturkeun ku ngadegna Fakultas Ekonomi, Fakultas Hukum, Fakultas téhnik Arsitektur jeung Fakultas Bahasa Inggris nu tuluy jadi Universitas Tarumanagara.[1]

Taun 1965, luyu jeung komitmen ngadegna Yayasan Tarumanagara nu gawé dina bidang atikan jeung kaséhatan diadegkeun Fakultas Kedokteran dina ping 1 Oktober 1965.[1]

Taun 1966, mahabuna masalah politik, hususna G-30-S/PKI ngabalukarkeun prosés diajar kahalangan malah jadi teu éfektif.[1] Fakultas Bahasa Inggris kapaksa kudu ditutup jeung mahasiswana dipindahkeun ka Fakultas Sastra, Universitas Indonesia.[1]

Dina taun 1967 mangrupa awal kamekaran UNTAR.[1] Dina wanci harita, mimiti diresmikeun dipakéna kampus di Jalan S. Parman ku upacara nu kacida raména.[1] Acara nu lumangsung téh diluuhan ku Wakil Gubernur DKI Jakarta Bapak Dr. R. Soewondo, nu satuluyna jadi Pupuhu Yayasan Tarumanagara dina taun 1974.[1]

Taun 1992, sacara resmi muka Program Magister dina ping 1 Oktober .[1] Taun 1994, UNTAR muka Fakultas Psikologi jeung Fakultas Seni Rupa dan Desain.[1]

Tahun 2002, diadegkeun Fakultas Teknologi Informasi.[1] Tahun 2006, diadegkeun Fakultas Ilmu Komunikasi.[1] Tahun 2007, diresmikeun Gedung Utama UNTAR nu legana 31.632 méter pasagi.[1] Taun 2009, dibuka Tarumanagara Knowledge Center (TKC) Executive Lounge.[1]  Taun 2013 mimiti muka Program Magister téhnik Arsitektur.[1]

Program studi[édit | édit sumber]

Strata 1[édit | édit sumber]

Fakultas Ekonomi[édit | édit sumber]

  • Strata 1 Akuntansi
  • Strata 1 Manajemen

Fakultas Hukum[édit | édit sumber]

  • Strata 1 Hukum

FakultasTeknik[édit | édit sumber]

  • Strata 1 Arsitektur
  • Strata 1 téhnik Sipil
  • Strata 1 téhnik Mesin
  • Strata 1 téhnik Elektro
  • Strata 1 Perencanaan Wilayah dan Kota
  • Strata 1 téhnik Industri

Fakultas Kedokteran[édit | édit sumber]

  • Kedokteran

Fakultas Psikologi[édit | édit sumber]

  • Strata 1 Ilmu Psikologi

Fakultas Seni Rupa dan Desain[édit | édit sumber]

  • Strata 1 Desain Komunikasi Visual
  • Strata 1 Desain Interior

Fakultas Teknologi Informasi[édit | édit sumber]

  • Strata 1 téhnik Informatika
  • Strata 1 Sistem Informasi

Fakultas Ilmu Komunikasi[édit | édit sumber]

  • Strata 1 Komunikasi

Magister[édit | édit sumber]

Magister Manajemen[édit | édit sumber]

  • Master of Management
  • Master of Enterpreneurship Management
  • Bussiness Development Program

Magister Akuntansi[édit | édit sumber]

  • Magister Akuntansi

Magister Ilmu Hukum[édit | édit sumber]

  • Magister Hukum
  • Magister Kenotariatan

Magister Teknik Sipil[édit | édit sumber]

  • Master of Civil Engineering
  • Decorate of Civl Engineering

Magister Ilmu Psikologi[édit | édit sumber]

  • Magister Psikologi

Magister Real Estate[édit | édit sumber]

  • Master of City and réal Estate Development

Magister Arsitektur[édit | édit sumber]

  • Magister Arsitektur

Doktoral[édit | édit sumber]

Doktoral Teknik Sipil[édit | édit sumber]

Doktoral Ilmu Hukum[édit | édit sumber]

Pendidikan Profesional[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r "UNTAR | Sejarah". untar.ac.id (dalam id-ID). Diakses tanggal 2017-11-17. 
Nulis.jpg