Vénésia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Vénésia

Venezia
Comune di Venezia
Kolase Venice: tina bagéan kénca luhur nyaéta Piazza San Marco, dituturkeun ku kamandangan kota, Grand Canal, interior La Fenice, jeung Pulo San Giorgio Maggiore.
Kolase Venice: tina bagéan kénca luhur nyaéta Piazza San Marco, dituturkeun ku kamandangan kota, Grand Canal, interior La Fenice, jeung Pulo San Giorgio Maggiore.
NagaraItalia Italia
RégionVeneto
PropinsiVenezia (VE)
FrazioniChirignago, Favaro Veneto, Mestre, Marghera, Murano, Burano, Giudecca, Lido, Zelarino
Pamaréntahan
 • MayorLuigi Brugnaro
Lega
 • Total414,57 km2 (16,007 sq mi)
Luhurna
0 m (0 ft)
Pangeusi
 (2009-04-30)
 • Total270.660
 • Kapadetan6,5/km2 (17/sq mi)
DémonimVeneziani
Zona wanciUTC+1 (CET)
 • Usum Panas (DST)UTC+2 (CEST)
Kode pos
30100
Kode telepon041
Santo PalindungSt. Mark the Evangelist
-Dinten25 April
Ramatlokawww.comune.venezia.it

Vénésia (basa Vénésia: Venesia; basa Itali: Venezia) nyaéta puseur dayeuh regione Vénéto jeung Provinsi Vénézia di Italia. Kota ieu mibanda lega wewengkon 412 km² jeung populasi 271.663 urang (Sénsus 2003).

Républik Vénésia ngadeg di kota ieu ti abad ka-9 nepi ka ka-18.

Kota kanal ieu kasohor ku sarana transportasi cai, di antarana gondola.

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]