Vierra

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Vierra nyaéta hiji band asal Jakarta anu anggotana Widy (vocal), Kevin Aprilio (piano/keyboard), Tryan (drum, backing vocal) sarta Raka (gitar).[1] Awalna Kevin ngagunakeun ngaran Andante pikeun band anu diadegkeun 2008 ieu tuluy ngarasa kurang pas kadéngéna di ceuli saterusna Tryan ngusulkeun ngagunakeun VIERRA minangka gaganti ngaran bandnna anu hartina Opat.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

maranéhanana ngamimitian jadi babaturan ngaliwatan internét. Kalayan ngagunakeun jejaring sosial, Tryan anu leuwih tiheula geus jadi sobat jeung Kevin ngawanohkeun Raka ka Kevin.[2] Sanggeus sapuk pikeun ngadegkeun hiji band, saterusna maranéhanana néangan hiji urang deui pikeun ngeusian posisi vocal.[2] Tuluy Raka ogé ngawanohkeun Widy ka Tryan sarta Kevin ogé ngaliwatan jejaring soaial anu sarua.[2] Ngarasa sipat vocal Widy anu luhur sarta cocog kalayan konsép musik VIERRA, ahirna gadis kalahiran 1990 ieu ogé asup minangka vokalis VIERRA.[2] Kévin anu saméméhna leuwih tiheula dipikawanoh, alatan sajaba minangka anak pasangan musisi Addie MS sarta Memes, ogé sempet kaluar minangka pamaén FTV.[2] Tina sosobatan jeung Trian, sang drummer, pamustunganana liwat dunya maya sanggup ngahijikeun anggota Vierra séjénna.[2] Kalayan ngusulkeun jenis power pop kalayan musik-musik ala Disney, Vierra ngaebrak kalayan debut albeum mimiti, FIRST LOVE, kalayan single mimiti Dengarkan Curhatku.[2] Kalayan vokal Widy anu marahmay sarta has rumaja, Vierra sanggup méré nuansa anu béda di belantika musik Indonésia.[1] Suksés kalayan single kahiji, Vierra ogé ngaluarkeun single-single séjénna, kawas Perih sarta Bersamamu kabuktian sanggup ditarima para Vierrania, sebutan has pikeun fans Vierra.[2]

Musikal[édit | édit sumber]

Sacara musikal, maranehna leuwih nyebut tembang-tembangna di jalur power pop atau pop disney.[3] Power pop, alatan lagu-lagu pop vérsi urang, bisa nyieun kaayaan leuwih pinuh sumanget.[3] Leuwih nyugemakeun.[3] Maksudna pop disney nyaéta lagu-lagu vierra nu nada-nada vokalna nyieun urang sarasa di dunya ngimpi.[3] Alatan rumaja emang pinuh kalayan ngimpi sarta harepan.[3] Band budak ngora lolobana nyieun lagu anu guitar base.[3] Vérsi band anu keyboard base bisa diitung rada langka.[3] Ieu bisa méré diferensiasi antara Vierra sarta band-band séjén.[3] Pola keyboard base ieu bisa jadi alatan Kevin émang kapangaruhan musikalitas Bapana, Adie MS.[3] Lain saukur kevin dina hal musakilatas viera ieu, masih aya Widi, Raka sarta Trian.[3] Sarta maranéhanana boga musikalitas anu hébat saprak mimiti papanggih[3]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Artis Musica Vierra(id) (Diakses tanggal 28 Oktober 2011)
  2. a b c d e f g h (id) [1](Diakses tanggal 28 Oktober 2011)
  3. a b c d e f g h i j k (id) Musikalitas Vierra(Diakses tanggal 28 Oktober 2011)