Wijayakusumah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Wijayakusumah
Photo: Emma Lindahl
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Class: Magnoliopsida
Order: Caryophyllales
Kulawarga: Cactaceae
Subfamily: Cactoideae
Tribe: Hylocereeae
Génus: Epiphyllum
Spésiés: E. anguliger
Ngaran binomial
Epiphyllum anguliger
(Lemaire) G. Don in Loudon (1855) Encycl. Pl. ed. 3, 1380
Sinonim


Phyllocactus anguliger Lemaire (1851) Jard. Fleur. 1, pl. 92

Phyllocactus serratus Brongnart in Labouret (1853) Monogr. Cact. 417

Phyllocactus angularis Labouret (1853) Monogr. Cact. 511 sphalm.

Phyllocactus darrahii K. Schumann (1903) Gesamtb. Kakteenk. Nachtr. 69

Epiphyllum darrahii (K. Schumann) Britton & Rose (1913) Contr. U. S. Nat. Herb. 16:256

Epiphyllum beahmii hort. nom. inval.

Epiphyllum gertrudianum hort. nom. inval..

Epiphyllum anguliger v. darrahii Ewald. nom inval..

Epiphyllum anguliger v. pillocarpa Ewald nom. inval.

Epiphyllum anguliger v. pulocarpa Ewald nom. nud.

Wijayakusumah atawa Epiphyllum anguliger mangrupakeun tutuwuhan spésiés kaktus asli Meksiko. Tutuwuhan ieu ilaharna dipelak pikeun hiasan alatan kaéndah sarta seungit kembangna.

Sajarah[édit | édit sumber]

Wijayakusumah disebarkeun ku Masarakat Hortikultura London anu meunangkeun ieu tutuwuhan ti hiji kolektor nu ngaranna T. Hartweg, dina taun 1846.

Budidaya[édit | édit sumber]

Wijayakusumah gampang dibudidayakeun sarta tumuwuh kalayan gancang. Ieu pepelakan merlukeun kompos anu ngandung loba humus sarta saab cai anu cukup dina musim panas sarta kudu dijaga dina suhu 16-25ºC (61-77ºF).

Gambaran[édit | édit sumber]

Epiphyllum anguliger00.jpg