Wirata

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rupa Wayang Golek Raja Wirata

Wirata(Sanskerta: विराट ;Virāṭa) alias matsyapati (Raja Matsya) nyaéta hiji raja nu nulungan para Pandawa pikeun nyumput salila mangsa pangasingana dina Wiracarita Mahabarata.[1] Manéhna asalna ti Dinasti Karajaan Matsya jeung ngadegkeun karajaan anyar nu ngarana Karajaan Wirata.[1] Raja Wirata ngabogaan tilu budak nu ngarana Utara, Swéta jeung Sangka.[1] Manéhna miluan dina perang di Kurushetra jeung mihak ka Pandawa.[1] Dina perang, manéhna jeung sakabéh putrana paéh ku para ksatria Kurawa.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e (id)Wirata (diakses ping 5 November 2015)


Nulis.jpg