Yoshitaka Amano

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Yoshitaka Amano

Yoshitaka Amano (天野 喜孝?) gumelar ping 28 Juli 1952 di kota leutik deukeut kaki Gunung Fuji Shizupka, Jepang.[1] Yoshitaka Amano nyaéta salah saurang désainer vidéo game ti Jepang.[1]

Awal Karir[édit | édit sumber]

Nalika indit ka babaturanna nu aya di Tokyo taun 1967, anjeunna latihan ngalukis di studio animasi Tatsunoko, nu nyieun animasi Mach Go GO jeung Space Ace.[2] Sabada sataun latihan, Amano nyokot bagéan dina nga disain karakter-karakter kartun anu populér harita anu di terbitkeun ku studio Tatsunoko, di antawisna Gatchaman (dirilis di Amerika Serikat nu judulna G-Force and Battle of the Planets), Hutch the Honeybee, jeung Cashaan: Robot Hunter.[2]

Sabada 15 taun digawé di éta studio, ahirna Amano ngajukeun surat pengunduran diri, harita Amano 30 taun.[2] Taun 1984 Amano ngarilis koléksi lukisan mimitina, Maten (Evil Universe).[2] Dituluykeun ku kolaborasi jeung panulis séjén, nu ahirna hampir kana 20 buku Komik anu ka jual jautaan éksemplar.[2] Karya-karya nu di hasilkeun ku Amano di antawisna Hideyuki Kikuchi's Vampire Hunter D, Kaoru Kurimonto's Guin Saga, Yoshiki Tanaka's Arslan Chronicals, jeung Rasen-O (Spiral King) and Chimera.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Sumber 1
  2. a b c d e f Sumber 2


Nulis.jpg