Zulkifli Lubis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zulkifli Lubis
Kepala Staf TNI Angkatan Darat
Pejabat
Masa jabatan
8 Mei 1955 – 26 Juni 1955
Saméméhna Bambang Sugeng
Sanggeusna Bambang Utoyo
Wakil Kepala Staf TNI Angkatan Darat ka-ke-1
Masa jabatan
1 Desember 1953 – 8 Mei 1955
Saméméhna jabatan dibentuk
Sanggeusna Letjen TNI Gatot Soebroto
Badan Intelijen Negara ka-ke-1
Masa jabatan
1945–1958
Présidén Soekarno
Saméméhna Tidak Ada
Sanggeusna Pirngadi
Katerangan lian
Gumelar 26 Désémber 1923
Walanda Banda Aceh, Hindia Walanda
Pupus 23 Juni 1993 (yuswa 69)
Indonésia Jakarta, Indonesia
Kabangsaan Indonesia
Rélasi
  • Aden Lubis (bapa)
  • Siti Rewan Nasution (indung)
Profési Tentara
Ageman Islam
Pangabdian militér
Kasatiaan
Layanan/cabang Insignia of the Indonesian Army.svg TNI Angkatan Darat
Lila ngabdi 1943—1961
Réngking Pdu koloneltni staf.png Kolonel
Unit Infanteri

Kolonel Zulkifli Lubis (gumelar di Banda Aceh, 26 Désémber 1923 – tilar dunya di Jakarta, 23 Juni 1993 dina umur 69 taun) nyaéta saurang tokoh militér Indonésia sareng parantos janten pajabay KASAD période 8 Méi 1955 - 26 Juni 1955.[1] Salaku tambahan, anjeunna ogé katelah pangadegna sareng ogé janten Ketua Badan Kecerdasan munggaran di Indonesia.

Zulkifli mangrupa anak kalima ti sapuluh duduluran. Ngaran bapakna nyaéta Aden Lubis sareng anjeunna Sutan Srialam sareng indungna dibéré ngaran Siti Rewan Nasution. Kadua kolotna nyaéta guru di sakola guru Normaalschool.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Kasenda, Peter (2012). Komandan Intelijen Pertama Indonesia, Zulkifli Lubis, Kolonel Misterius Di Balik Pergolakan TNI AD. Jakarta: Kompas Media Nusantara. ISBN 978-979-709-646-5. 
Soekarno.jpg