Bajing

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bajing
Bajing Hawuk Wétan, Sciurus carolinensis
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Mammalia
Order: Rodentia
Family: Sciuridae
Genera

Loba, mangga buka artikel Sciuridae.

Bajing mangrupakeun ngaran umum pikeun rodensia ti kulawarga Sciuridae (Yun. skia "kalangkang" jeung oura "buntut"). Sacara husus, di urang bajing téh biasana nujul ka anggota genera Sciurus jeung Tamiasciurus, nyaéta bajing tangkal pituin Éropa, Asia, jeung Amérika. Anapon Sciuridae, ngawengku ogé bajing hiber jeung bajing taneuh.

Jenis[édit | sunting sumber]

Bajing Sciurus vulgaris ti buana Éropah

Aya sababaraha bajing anu boga ciri mandiri: 'Bajing Beureum Éropa' Sciurus vulgaris, 'Bajing Careuh' S. niger, 'Bajing Hawuk Wétan' S. carolinensis, 'Bajing Hawuk Kulon' S. griseus, 'Bajing Douglas' Tamiasciurus douglasii, jeung 'Bajing Beureum Amérika' Tamiasciurus hudsonicus. Di wewengkon Ontario, Quebec, Maryland, Virginia, jeung sababaraha tempat lianna aya Bajing Hideung, nu sabenerna mangrupakeun varian ti Bajing Hawuk Wétan; jadi hideung sigana salaku adaptasi sangkan bisa nyerep panas leuwih loba.

Populasi Bajing Beureum di Inggris, Irlandia, jeung Italia kiwari nyirorot, utamana alatan karuksakan habitat sarta kompetisi jeung Bajing Hawuk. Tarékah ngajaga kahirupan alami Bajing BEureum dijalankeun ku miara leuweung konifér nu dipikaresep ku Bajing Beureum.

Di Indonésia, nu paling ilahar nyaéta Bajing Hawuk. Ku para pangebon kalapa mah dianggap hama, sabab sok ngaruksak tatanénna.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Squirrel, Wikipédia édisi basa Inggris (13 Juni 2006).
  • Davidson, Alan. Oxford Companion to Food (1999), "Squirrel". kaca 750 ISBN 0-19-211579-0

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg