Beungkeut kovalén

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Beungkeut kovalén hartina beungkeut kimia nu cirina babagi hiji atawa leuwih éléktron antara dua atom. Sacara umum, beungkeut téh ditangtukeun ku ayana pabetot-betot atawa daya tarik nu ngajadikeun kabentukna hiji molekul. Mindengna mah ieu beungkeut kabentuk ku dieusina kulit éléktron luar. Sabalikna ti interaksi éléktrostatik dina beungkeut ionik, kakuatan beungkeut kovalén mah gumantung kana hubungan antara atom-atom dina molekul poliatomik.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Jejer dina kimia organik

Aromatisitas | Beungkeut kovalén | Gugus fungsi | Publikasi | Réaksi organik | Sanyawa organik | Sintésis organik | Spéktroskopi | Stéréokimia | Tata ngaran

Daptar sanyawa organik

Baca ogé[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg