Beurat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina élmu-élmu fisik, beurat hartina ukuran gaya gravitasional anu niban ka hiji barang[1]. Dina beungeut Marcapada, gravitasi kurang leuwihna sarua (konstan), sahingga beurat hiji barang sacara kasar sarua jeung massana.

Beurat rélatif di Bumi, Bulan, jeung planét lianna[édit | sunting sumber]

Di handap ieu dibéréndélkeun percepatan gravitasi komparatif dina beungeut Panonpoé, Bulan, jeung sababaraha planét. Nu dimaksud "beungeut" nyaéta puncak-puncak awan raksasa gas (Yupiter, Saturnus, Uranus, jeung Néptunus). Pikeun Panonpoé, beungeutna nyaéta fotosfir.

Awak x gravitasi Bumi m/s²
Panonpoé 27.90 274.1
Mérkurius 0.3770 3.703
Vénus 0.9032 8.872
Bumi 1 (by definition) 9.8226[2]
Bulan 0.1655 1.625
Mars 0.3895 3.728
Yupiter 2.640 25.93
Saturnus 1.139 11.19
Uranus 0.917 9.01
Néptunus 1.148 11.28
Pluto 0.0621 0.610

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • {:en:Weight|]]. Wikipédia basa Inggris. Disalin 22 Oktober 2008.
  1. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama Canada
  2. This value excludes the adjustment for centrifugal force due to Earth’s rotation and is therefore greater than the 9.80665 m/s² value of standard gravity.

Baca ogé[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg