Brokoli

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Broccoli closeup 'Fiesta'.jpg

Brokoli nyaéta sayuran kembang kawas kembang engkol, warnana héjo kolot rada kabodas-bodasan (biasana dipaké pikeun pasakan Éropa sarta Cina).[1] Brokoli mangrupa sayuran suku kubis-kubisan anu asalna ti sagara tengah sarta asup ka Indonésia kira-kira taun 70-an.[1] Sayuran héjo anu hiji ieu téh sayuran anu saeutik kalorina sarta bisa disebutkeun minangka kadaharan anu super.[1] Bisa disebut super alatan sajaba kasohor oge minangka bahan pangan, sayuran ieu ogé beunghar baris sagala rupa kandungan gizi anu pohara alus, sarta ogé mangrupa sayuran kalayan jajaran pangluhurna minangka ubar tradisional antikanker.[2]

Kandungan Gizi Brokoli[édit | sunting sumber]

  • Brokoli ngandung energi, karbohidrat, vitamin, sarta mineral anu kapaké pikeun awak.[2]
  • Brokoli mangrupa sayuran kalayan kalori anu saeutik, saeutik lemak, sarta leupas kandungan lemak jenuh, gedé kaliumna sarta saeutik ngandung sodium, henteu ngandung kolesterol
  • Sayuran anu pangalusna tumuwuh di wewengkon cuaca tiis sarta taneuh anu beueus ieu mangrupa asal serat anu pohara alus.
  • Kandungan serat dina brokoli komo leuwih loba batan serat anu aya dina roti gandum. Serat ieu pohara alus pikeun sistem pencernaan.
  • Sajaba ti éta, brokoli ogé ngandung folat. Kawas anu urang nyaho, folat mangrupa salah sahiji vitamin anu pohara alus salah sahijina alus pikeun ibu hamil sarta janin.
  • Kandungan Vitamin C di jero brokoli pohara gedé komo Vitamin C anu aya dina brokoli leuwih luhur ti kandungan vitamin C dina hiji jeruk. Vitamin C anu luhur baris ngalancarkeun awak dina nyerep zat beusi.
  • Kandungan kalsiumnya ampir saimbag kalayan kalsium dina sagelas usu (71.8 mg kalsium brokoli sarua kalayan 120 ml kalsium susu).
  • Vitamin K anu kaeusi dina brokoli ogé penting pikeun nguatkeun tulang sarta mantuan ngabekukeun getih. Brokoli ogé ngandung karoten, lutein.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c (id) [1] (Dicutat tanggal 02 Oktober 2011)
  2. a b (id) kandungan brokoli (Dicutat tanggal 02 Oktober 2011)
Nulis.jpg