Féderasi Mali

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Féderasi Mali
Fédération du Mali
Féderasi

 

1959–1960
 

Bandéra

Ibu kota Dakar
Basa Basa Perancis
Pamaréntahan Républik
Perdana Mentri
 - 1959–1960 Modibo Keïta
Jaman Perang Tiis
 - Ngadeg 4 April 1959
 - Kamerdikaan 20 Juni 1960
 - Bubar 20 Agustus 1960
Aréa
 - 1960 1.436.190 km2 (554.516 mil pasagi)
Populasi
 - Perkiraan 1960 7.450.000 
     Kapadetan 5,2 /km2  (13,4 /mil pasagi)
Mata uang Franc CFA
Ayeuna bagian ti Bandéra Mali Mali
Bandéra Sénégal Sénégal

Féderasi Mali (Fédération du Mali) nyaéta hiji nagara nu pernah aya di Afrika Kulon. Féderasi Mali diwangun ku pangahijian antara Sénégal jeung Républik Sudan (baheulana Sudan Perancis).

Koordinat: 14°41′34″N 17°26′48″W / 14.6928°N 17.4467°W / 14.6928; -17.4467Citakan:Senegal-geo-stub Citakan:Mali-geo-stub