Furigana

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Furigana (Basa Jepang: ふりがな), nyaeta cara maca dina Basa Jepang. Furigana ditulis make tulisan kana leutik sanggeus kanji atawa karakter sejen keur nempokeun cara macana. Di tulisan datar, yokogaki, furigana ditulis saluhureun teks, sedengkeun dina tulisan nangtung, tategaki, furigana ditulis beulah katuhueun teks, saperti dihandap ieu. Salah sahiji tipena nyaeta ruby. Furigana dina Basa Jepang disebut oge yomigana atawa rubi.


or
かん

Tampilan[édit | sunting sumber]

Pamakean[édit | sunting sumber]

Dina tanda, furigana nunjukeun cara maca dina huruf Latin "JR" sarta kanji keur "Stasion Namba Station"

Bantuan lain keur maca Basa Jepang[édit | sunting sumber]

Nulis.jpg