Gegetuk

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Gegetuk mangrupakeun salah sahiji kadaharan nu ilahar di tatar Sunda. Didamelna tina sampeu sareng gula kawung.

Cara ngadamel gegetuk[édit | sunting sumber]

Bahan[édit | sunting sumber]

Bahan-bahan:

  • 1 kg sampeu, dipesek cangkangna, di potong-potong, teras dikumbah ku cai sing beresih
  • 200 g gula kawung (mun teu aya mah tiasa nganggo gula beureum biasa wae)
  • uyah sacekapna

Pangawur[édit | sunting sumber]

Pangawur: - kalapa parud - uyah bubuk - daun pandan

Damel[édit | sunting sumber]

Cara ngadamelna: - Sampeu diseupan dugi ka asak, hipu. Teras diangkat tina seupanan. - Gula kawung dikerud supados gampil nyampur. - Seupan sampeu nu masih keneh panas dibebek, atanapi digiling dugi ka lemes. Waktu ngabebek/ngagiling sampeu gula kawung dicampurkeun sasarengan, dipurulukan uyah sakedik, teras nyampur tug dugi ka rata. - Lebetkeun kana loyang nu tos diamparan daun cau atanapi plastik, teras diteueulkeun dugi ka padet. - Antep dugi ka tiis - Tos tiis, teras dipotong-potong dikeureutan. - Kalapa parud diuyahan teras diseupan disarengkeun sareng daun pandan.

Ngahidangkeun: Gegetuk nu tos tiis, dikeureutan, teras dipurulukan ku kalapa parud kenging nyeupan. Gegetuk siap dituang.