Palastik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti Plastik)
Luncat ka: pituduh, sungsi


Peralatan Rumah Tangga nu dijieun tina plastik

Plastik nya éta ngaran bahan pikeun nyieun rupa-rupa paparabotan, anu asalna tina rupa-rupa bahan kimia anu dikokolakeun.[1] Di toko-toko dijual émbér plastik, dudukuy plastik, gelas plastik, jeung sajabana.[1]

Kecap "plastik" hartina nya éta bisa di bentuk.[2] Lamun dipanaskeun plastik rada nyarupaan taneuh liat anu bisa dijieun.[2] Plastik bisa dijieun jadi wangun-wangun anu tahan lila lamun bahan ditiiskeun.[2] Ieu pisan sababna naha dingaranan kitu.[2] Henteu perlu ngajéntrekeun sacara jembar ngeunaan pamakéan plastik.[2] Kamungkinan euweuh hiji poé ogé dina kahirupan tanpa ngagunakeun atawa nyabak produk nu bahanna plastik.[2]

Titik mimiti dina pembuatan plastik nya éta molekul.[2] Molekul nya éta bagian pangleutikna ti hiji zat anu masih bertindak kawas bahan anu utuh tina bagian éta nu dicokot.[2] Ahli kimia ngabalukarkeun molekul-molekul ti bahan-bahan nu tangtu nyieun rantai panjang, mata rantai - mata rantai anu mangrupa molekul-molekul.[2] Molekul "rantai panjang" anu anyar bertindak béda ti molekul tunggal.[2] Molekul éta nyiptakeun bahan-bahan anu miboga sipat-sipat anu anyar.[2] Sabot molekul-molekul ngagabung jadi rantai-rantai, hal éta disebut polimerisasi.[2]

Sakapeung dua jenis molekul anu béda digabungkeun pikeun nyieun bahan-bahan anu dingaranan "copolymers".[2] Rantai ti dua jenis molekul-molekul bertindak béda ti rantai-rantai panjang anu kasusun ti hiji jenis waé.[2] Jadi, ahli kimia bisa terus nyiptakeun bahan-bahan anyar, atawa plastik, pikeun minuhan kabutuhan-kabutuhanna.[2]


Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b Danadibrata,R.A.2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Buku Utama
  2. a b c d e f g h i j k l m n o (id) Leokum, Arkady(1997) Aku Ingin Tahu Jilid 1 Jakarta:Quality Press


Nulis.jpg