Gelombang mikro

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Gelombang mikro (dina basa Inggris: microwave) [1] nyaéta gelombang éléktromagnétik kalawan frékuénsi nu kacida luhurna (Super High Frequency, SHF), nyaéta saluhureun 3 GHz (3x109 Hz).

Lamun gelombang mikro diserep ku hiji barang mangka baris mecenghul éfék panas dina barang kasebut. Lamun kadaharan nyerep radiasi gelombang mikro, kadaharan jadi panas sarta asak dina waktu nu singket. Prosés ieu pisan anu dimangpaatkeun dina oven microwave.

Gelombang mikro ogé dimangpaatkeun dina RADAR (Radio Detection and Ranging). RADAR dipaké pikeun néangan sarta nangtukeun tapak hiji barang nu maké gelombang mikro nu frékuénsina kira-kira 1010 Hz.

Spéktrum éléktromagnétik

Gelombang radio | Gelombang mikro | Infrabeureum | Spéktrum cahaya katémbong | Ultraviolét | Sinar X | Sinar gamma