Sinar X

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiji poto sinar X (radiograf) nu dicokot ku Röntgen

Sinar X atawa sinar Röntgen nyaéta salasahiji bagian tina radiasi éléktromagnétik kalawan panjang gelombang diantara 10 nanométer jeung 100 pikométer (frékuénsi antara 30 PHZ nepi ka 60 EHZ). Sinar-x umumna dipaké dina diagnosis gambar médis sarta Kristalografi sinar-x. Sinar-x nyaéta bentuk radiasi ion sarta bisa nyilakakeun.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Spéktrum éléktromagnétik

Gelombang radio | Gelombang mikro | Infrabeureum | Spéktrum cahaya katémbong | Ultraviolét | Sinar X | Sinar gamma