Honjé

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Honjé
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Plantae
Division: Magnoliophyta
Class: Liliopsida
Order: Zingiberales
Family: Zingiberaceae
Genus: Etlingera
Species: E. eliator
Ngaran binomial
Etlingera eliator
K.Schum.

Honjé (Etlingera eliator; sinonim Nicolaia elatior, Phaeomeria speciosa) nyaéta tuwuhan taunan nu ngawangun terna anu kembang, buah, sarta sikina dimangpaatkeun pikeun bahan sayuran. Ngaran séjénna nyaéta kincung (Medan) sarta siantan (Malaysia). Urang Thailand nyebutna kaalaa.

Kongkolak kembang honjé dijadikeun lalab atawa diseupan tuluy didahar bareng jeung sambel di Jawa Kulon. Sakapeung, kongkolak kembangna ogé dijadikeun bagian tina pecel. Di Tanah Karo, buah honjé ngora disebut asam cekala. Pucuk kembang sarta "peuteuy"na jadi bagian poko dina sayur haseum Karo; ogé jadi panyinglar bau hanyir sawaktu ngasakan lauk. Asakan Batak, ti antarana arsik lauk emas, ogé ngagunakeun “asam cekala” ieu. Di Malaysia sarta Singapura, honjé jadi unsur penting dina laksa.