International Air Transport Association

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

International Air Transport Association (Asosiasi Angkutan Udara Internasional; disingket IATA) nyaéta organisasi dagang internasional nu diwangun ti maskapé-maskapé penerbangan. IATA basisna di Montréal, Kanada. Maskapé-maskapé penerbangan nu jadi anggotana diberé kelogoran husus jadina bisa ngakonsultasikeunn harga antara sasama anggota liwat ieu organisasi. IATA ogé boga pancén pikeun ngajalankeun paraturan dina pangiriman barang-barang nu bahaya jeung ngaluaran pitulung Paraturan Barang-barang nu Bahaya IATA (IATA Dangerous Goods Regulations).

Diwangun dina April 1945 di Havana, Kuba, IATA téh paneras Asosiasi Patalimarga Udara Internasional (International Air Traffic Association) nu diwangun di Den Haag dina taun 1919, taun wanci penerbangan nu boga jadwal internasional nu kahiji di dunya dilaksanakeun. Tujuan utamina nyaéta pikeun ngabantu maskapé-maskapé penerbangan keur lamun sihungan téh sah jeung nepi ka kasarageman dina netapkeun harga.

Waktos diwangun, IATA miboga 57 anggota ti 31 nagara, lobaannana mah ti Éropa jeung Amérika Kalér. IATA ayeuna miboga leuwih ti 270 anggota tina leuwih ti 140 nagara di dunya.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]