Jaringao

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jaringao
Jaringao
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Plantae
Division: Magnoliophyta
Class: Liliopsida
Order: Acorales
Family: Araceae
Genus: Acorus
Species: A. calamus
Ngaran binomial
Acorus calamus
L.

Jaringao (Acorus calamus) nyaéta tutuwuhan ti kulawarga Acoraceae, genus Acorus. Tangkalna jangkung, tumuwuh di taneuh baseuh atawa ranca, watekna taunan jeung monokotil. Rhizomana sok dipaké pikeun ubar (tina bauna), tapi bisa ogé dipaké salaku ubar psikotropika. Asalna bisa jadi ti India, tapi kiwari geus sumebar ka sakuliah dunya, kayaning Éropa, Rusia, Asia Alit, Australia, Kanada, AS, jeung Sibéria kidul. Geus puguh ari ka tatar Asia mah, kayaning wewengkon Asia Tenggara, Cina, jeung Jepang.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Sweet Flag. Wikipédia basa Inggris (9 Séptémber 2008)

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg