Jonny Greenwood

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jonny Greenwood, 11 Méi 2008

Jonathan Richard Guy Greenwood anu kasohor Jonny Greenwood nya éta gitaris grup musik Radiohead anu lahir tanggal 5 Nopémber 1971 di Oxford, Inggris[1][2]. Jonny Greenwood nya éta adi tegesna Colin Greenwood[3]. Salian ti jadi gitaris, Jonny ogé mahér maénkeun Organ, Synthesizer, Piano, Recorder, jeung éfék-éfék sora séjénna nalika manggung jeung Radiohead[1]. Jonny Greenwood kuliah di Universitas Oxford Brooks, Inggris, manéhna nyokot program studi psikologi jeung musik, tapi kuliahna teu réngsé sabab kaburu nyieun kontrak jeung EMI[2].

Jonny Greenwood maénkeun Synthesizer di Amsterdam, 9 Méi 2006

Jonny geus teu bireuk deui ka musik, komo musik klasik mah[2]. Pertama, Jonny diajar biola terus manéhna diajar waditra séjénna saperti piano, organ, banjo, glockenspiel, harmonika, jeung ondes martenot[2]. Barengan jeung lanceukna, Colin, Jonny asup ka sakola Abingdon di deukeut Oxford; harita, Colin papanggih jeung Thom Yorke anu teu lila nyieun proyék grup musik TNT[3]. Teu lila, Ed O'Brien jeung Phil Selway asup salaku personil, terus ieu grup diganti ngaranna jadi On a Friday[3]. Jonny Greenwood ménta sangkan manéhna bisa asup ka grup, ku Thom Yorke saparakanca, Jonny dititah maénkeun harmonika nalika On a Friday manggung di Jericho Tavern taun 1987[3].


Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b (en)[Jonny Greenwood - Trivia - imdb.com] (diaksés tanggal 17 Nopémber 2011)
  2. a b c d (en)[Biografi Jonny Greenwood - fabermusic.com] (diaksés tanggal 17 Nopémber 2011)
  3. a b c d (en)[Profil Jonny Greenwood-starpulse.com] (diaksés tanggal 17 Nopémber 2011)
Nulis.jpg