Kabupatén Administratif Kepulauan Seribu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kabupatén Administratif Kepulauan Seribu
80px

Lambang Kabupatén Administratif Kepulauan Seribu
280px

Peta lokasi Kabupatén Administratif Kepulauan Seribu
Motto
Propinsi DKI Jakarta
Ibukota P. Pramuka
Lega Wilayah daratan: 8.7 km², total: 11,8 km²
Kordinat 5°24´ - 5°45´ LS jeung 106°25´ - 106°40´ BT
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
-
- jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
10

Dasar hukum
Tanggal
Bupati Djoko Ramadhan
Kode area telepon 021
DAU Rp. -

Situs web resmi:

Kabupaten Administratif Kepulauan Seribu nyaéta hiji kabupatén administratif di Teluk Jakarta, 45 km kalereun Jakarta, Indonésia. Kabupatén Administratif Kepulauan Seribu dibagi jadi dua wilayah, nyaéta Kepulauan Seribu Utara jeung Kepulauan Seribu Selatan. Ibu kota kabupatén ieu aya di P. Pramuka. Bupatina kiwari nyaéta Djoko Ramadhan. Kepulauan Seribu mangrupakeun gugusan kapuloan nu aya di kaléreun Jakarta, persis pahareup-hareup jeung Teluk Jakarta. Ngaran Kepualauan Seribu henteu berarti pulo-pulona aya sarébu. Jumlah pulona ukur aya kurag leuwih 342 pulo, kaasup pulo-pulo keusik jeung terumbu karang boh nu aya tutuwuhannana atawa nu henteu. Pulo keusik jeung terumbu karang aya 158 siki. Henteu kabéh pulo nu aya di Kepulauan Seribu téh dicicingan ku manusa. Saperti pulo-pulo séjénna di Indonesia, sabagian gedé pulo di Kepulauan Seribu henteu aya pangeusina.

Kepulauan Seribu miboga poténsi nu teu saeutik dina pamekaran sagala rupa industri, diantarana pertambangan, perikanan sarta nu pangutamana mah pariwisata. Pikeun ngajaga kalastarian lingkungan sarta kasaimbangan ékologi, pamaréntah ngabagi gugusan kapuloan ieu jadi tilu zona.

  • Zona kahiji, keur éksploitasi sumber daya alam. Kabeungharan di jerona bisa dicokot tur dimangpaatkeun sapinuhna keur kapentingan industri. Misalna terumbu karang paéh nu diéksploitasi keur kapentingan industri ubin taraso atawa lianna.
  • Zona kadua, nyaéta pulo-pulo nu husus disadiakeun keur taman nasional atawa tujuan wisata alam.
  • Zona katilu, ditangtukeun minangka kawasan cagar alam nu dilindungi.

Kiwari Kepulauan Seribu jadi hiji kabupatén. Saméméhna daérah ieu mangrupakeun salasahiji kacamatan di kota Jakarta Utara.

Kalurahan jeung pulo[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]


 
DKI Jakarta
Kota

Jakarta Utara: Cilincing | Koja | Kelapa Gading | Tanjung Priok | Pademangan | Penjaringan
Jakarta Barat: Taman Sari | Tambora | Grogol | Palmérah | Kebon Jeruk | Kembangan | Cengkaréng | Kalideres
Jakarta Pusat: Gambir | Tanah Abang | Ménténg | Senén | Cempaka Putih | Johar Baru | Kemayoran | Sawah Besar
Jakarta Timur: Matraman | Pulo Gadung | Jatinegara | Durén Sawit | Kramat Jati | Makassar | Pasar Rebo | Ciracas | Cipayung | Cakung
Jakarta Selatan: Kebayoran Baru | Kebayoran Lama | Pesanggrahan | Cilandak | Pasar Minggu | Jagakarsa | Mampang Prapatan | Pancoran | Tebet | Setiabudi

Kabupatén

Kepulauan Seribu: Kepulauan Seribu Selatan | Kepulauan Seribu Utara

Tempo ogé: Daptar kabupatén jeung kota di Indonésia