Kaisar Temmu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Emperor Temmu
Kaisar Jepang ka-40
Reign The 27th Day of the 2nd Month of Temmu's era 1 (673) - The 9th Day of the 9th Month of Syuchō 1 (686)
Born  ?
Died The 9th Day of the 9th Month of Syuchō 1 (686)
Buried Hinokuma-no-ōuchi no Misasagi
Predecessor Emperor Kōbun
Successor Empress Jitō
Consort Princess Uno-no-sarara (Empress Jitō)
Father Emperor Jomei
Mother Empress Kōgyoku

Kaisar Temmu (天武天皇 Tenmu-tennō) (c. 631 - 1 Oktober 686) nyaeta kaisar Jepang ka-40, dumasar kana runtuyan kakaisaran. Mangku jabatan ti 672 dugi ka pupus dina taun 686.[1]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Titsingh, Isaac. (1834). Annales des empereurs du japon, pp. 55-58; Brown, Delmer et al. (1979). Gukanshō, pp. 268-269.



Saméméhna
Emperor Kōbun
Kaisar Jepang:
Temmu

672-686
Sanggeusna
Empress Jitō