Kaisar Jepang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur the CPR ocean liner, tempo Empress of Japan.
Kaisar Jepang
256px
Imperial Seal of Japan.svg
Royal Coat of Arms of Jepang
Osaka07 Opening Akihito.jpg
Keur ngajabat:
Akihito

Gaya: His Imperial Majesty
Heir apparent: Naruhito
Raja munggaran: Kaisar Jimmu
Ngadeg: Unknown
Jepang
Go-shichi no kiri crest 2.svg

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Japan









Nagara séjénna · Atlas
 Portal Pulitik

Kaisar (天皇 tennō?, sacara literatur "pangawasa dewa,"[1]) Jepang nyaeta nagara monarki. Kaisar kapala Kulawarga Kakaisaran Jepang. Konstitusi Jepang kiwari, Kaisar nyaeta "simbol nagara jeung ngahijina masarakat Jepang," jeung jadi figur seremonial dina konstitusi monarki (tempo Politics of Japan).

Kaisar kiwari nyaet Kaisar Nu Agung Kaisar Akihito, nu geus diangkat dina Chrysanthemum Throne saprak ramana Kaisar Shōwa (Hirohito) pupus dina taun 1989.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. the etymology is unknown. Opinion is hopelessly divided on the truth of etymology, 1.apotheosize Polaris(ancient Chinese mythicalja:天皇大帝), 2.Emperor_Gaozong_of_Tang's appenllation 3.variations of "天王 (literally heavenly king)" (see 天皇)

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg