Akihito

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur Prince Komatsu, tempo Prince Komatsu Akihito.
Akihito
Kaisar Jepang
Osaka07 Opening Akihito.jpg
Reign 7 Januari, 1989 - Kiwari
Coronation 12 Nopémber, 1990
Born 23 Désémber 1933 (1933-12-23) (yuswa 80)
Tokyo, Jepang
Predecessor Kaisar Shōwa
Heir-Apparent Putra Mahkota Naruhito
Consort Ratu Michiko
Issue Prince Naruhito
Prince Akishino
Sayako Kuroda
Royal House see Emperor of Japan
Father Kaisar Shōwa
Mother Empress Kōjun

Akihito (明仁? lahir 23 Désémber, 1933) nyaeta kaisar (天皇 tennō?) Jepang kiwari, tur kaisar ka-125 dumasar kana runtuyan tradisional Kaisar Jepang. Akihito diangkat janten kaisar dina taun 1989, sarta monarki ka-21, sarta ngan hiji-hiji gelar kaisar dina kakaisaran monarki.

Rujukan[édit | sunting sumber]


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Akihito
Born: December 23 1933
Gelar jabatan
Saméméhna
Emperor Shōwa
(Hirohito)
Kaisar Jepang
7 Januari 1989
'Ngajabat
Calon waris:
Crown Prince Naruhito

su:Kaisar Akihito Jepang