Koréak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Koréak
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Aves
Order: Strigiformes
Family: Tytonidae
Genus: Tyto
Species: T. alba
Ngaran binomial
Tyto alba
(Scopoli, 1769)
Sumebarna Tyto alba di sakuliah dunya
Sinonim

Strix alba Scopoli, 1769
Lechusa stirtoni Miller, 1956

Koréak (Tyto alba) téh bueuk ti kulawarga Tytonidae. Koréak téh minangka bueuk spésiés Tytonidae anu paling lega ambahanana, sarta kaasup salah sahiji manuk sumebar ampir ka sakuliah dunya.

Chouette crâne (2).jpg

Dedegan[édit | sunting sumber]

Awak koréak (panjang 33-39 cm) dibulen ku bulu kelir pias, jangjangna panjang (80-95 cm mun mébér), sukuna panjang. Hulu jeung tonggongna rada coklat, sedengkeun handapna bodas.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Wikipédia basa Inggris. Barn Owl. Dicutat 1 Oktober 2007.
  1. BirdLife International (2004). Tyto alba. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Dipulut ping 11 Méi 2006. Éntri pangkalan data ogé ngawengku kasang tukang dipilihna ieu status

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca



Nulis.jpg