Manchester United

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
koléksi kaos MU

Ngaran lengkep kleub ieu nya éta Manchester United Football Club anu mimiti ngadeg taun 1878 anu ngaranna Newton Heath LYR F.C. anu boga jujuluk nya éta The Red Devils, United alamatna kantorna di Sir Matt Busby Way,Old Trafford, Manchester M16 0RA aya ogé Situs resmina [[1]].Anu bogana nya éta Malcolm Glazer, pupuhuna Joel Glazer, ari managerna Alex ferguson[1].Manchester United kandangna di stadion Old Trafford anu kuota tempatna jang 75.957 panongton di kota Manchester[1]. Manchester United mangrupa kleub anu beunghar ku sajarah[1].Kitu ogé nu mikaresep kleub nu markasna di kota Manchester ieu ogé mingkin loba[1]. dibarengan ku sagala masalah jeung préstasi anu dihontal, kleub MU mangrupa salasahiji kleub anu miboga daya irut gedé jeung miboga sajarah anu rupa-rupa[1]. Kleub ieu mimiti aya maké ngaran Newton Heath Lancashire and Yorkshire Railwaiy F.C (Newton Heath LYR F.C.) nalika taun 1878 ku para pagawé rél karéta api di Newton Heath[1]. Sajarah kleub ieu, harita kaos tim anu warnana héjo-emas jeung maranéhna maén di lapang anu leutik di North Road, dekeut stasion karéta api Piccadilly Manchester anu lilana lima belas taun saméméh pindah ka Bank Street taun 1893[1]. Kleub ieu geus ngiluan kompetisi maén bal tahun saméméhna jeung mimiti megatkeun hubunganana jeung stasion karéta api nepi ka jadi pausahaan anu mandiri jeung ngistrénan saurang girang serat anu tungtungna miceun ngaran LYR ti ngaran maranéhna jadi Newton Heath F.C hungkul[1]. Tapi nalika taun 1902, tim MU ampir-ampiran bangkrut kalawan hutangna leuwih ti £2500 jeung lapang Bank Streetna gé ditutup[1]. Saméméh kleubna bubar, maranéhna narima bantuan dana ti J.H. Davies, direktur Manchester Breweries[1]. Harita diayakeun rapat jang ngaganti ngaran kleub[1].Manchester Celtic jeung Manchester Central nya éta ngaran anu diusulkeun mimitina, tapi ngaran anu dipilih tungtungna mah angger Manchester United anu sacara resmi eksis ti mimiti ping 26 April 1902[1].Harita ogé Davies ngaganti warna tim jeung kapilih warna beureum jeung bodas salaku warna tim Manchester United[1].

Ernest Mangnall dipilih jadi girang serat klub ngaganti James West anu ngundurkeun diri ping 28 September 1902[1]. Mangnall usaha jang ngaronjatkeun tim ka divisi hiji harita ngan gagal dina usaha mimiti, jeung ngan peringkat kalima Liga Divisi Dua[1]. Mangnall pin mutuskeun jang nambahan sababaraha pamaén ka kleub kawas Harry Moger, Dick Duckworth, John Picken,jeung Charlie Roberts anu harita nyieun parobahan anu signifikan[1].


Préstasi-préstasi[édit | sunting sumber]

Préstasi juara anu kungsi di cangking ku MU nya éta: Jawara Liga : 1908, 1911, 1952, 1956, 1957, 1965, 1967, 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2007, 2008, 2009, 2011
Jawara Piala FA : 1909, 1949, 1963,1977, 1983, 1985, 1990, 1994, 1996, 1999, 2004
Jawara Piala Liga : 1992, 2006
Jawara Liga Champions : 1968, 1999, 2008
Jawara Piala Winners : 1991
Jawara Piala Dunia Klub : 1999, 2008
Jawara Piala Super : 1991


Daftar Pamaén MU 2010/2011[édit | sunting sumber]

Kiper[édit | sunting sumber]

1 David De Gea[2]
29 Tomasz Kuszczak[2]
40 Ben Amos[2]

Bék[édit | sunting sumber]

2 Gary Neville (captain)[2]
3 Patrice Evra[2]
5 Rio Ferdinand[2]
6 Wes Brown[2]
12 Chris Smalling[2]
15 Nemanja Vidic[2]
20 Fábio[2]
21 Rafael[2]
22 John O’Shea[2]
23 Jonny Evans[2]
30 Ritchie De Laet[2]
44 Joe Dudgeon[2]
45 Oliver Gill[2]

Gelandang[édit | sunting sumber]

4 Owen Hargreaves[2]
8 Anderson[2]
11 Ryan Giggs (vice-captain)[2]
13 Park Ji-Sung[2]
16 Michael Carrick[2]
17 Nani[2]
18 Paul Scholes[2]
24 Darren Fletcher[2]
25 Antonio Valencia[2]
28 Darron Gibson[2]
31 Corry Evans[2]
42 Magnus Eikrem[2]

Penyerang[édit | sunting sumber]

7 Michael Owen[2]
9 Dimitar Berbatov[2]
10 Wayne Rooney[2]
14 Javier Hernández[2]
26 Gabriel Obertan[2]
27 Federico Macheda[2]
33 Bebé[2]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p Sejarah Manchester United | History Klub MU(diakses 10 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai Daftar Pemain (Skuad) dan Formasi Manchester United (MU) 2010/2011(diakses 22 November 2011)
Nulis.jpg