Peuteuy sélong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Peuteuy sélong
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Plantae
Division: Magnoliophyta
Class: Magnoliopsida
Order: Fabales
Family: Fabaceae
Subfamily: Mimosoideae
Genus: Leucaena
Species: L. leucocephala
Ngaran binomial
Leucaena leucocephala
(Lam.) deWit.

Peuteuy sélong mangrupakeun tutuwuhan tropis anu leutik nu asalna ti Méksiko.[1] Ieu tutuwuhan digunakeun pikeun rupa-rupa tujuan, saperti suluh jeung kadaharan sapopoé.

Peutuey sélong geus dimangpaatkeun pikeun ngahasilkeun biomassa. Tutuwuhan ieu ogé éfisién pikeun fiksasi nitrogén.

Dina taun 1970-an jeung 1980, peuteuy sélong dipromosikeun minangka "tutuwuhan ahéng" lantaran rupa-rupa kagunana.[2]

Hiji kakurang ieu spésiés nyaéta kauduhna ku serangan sarangga. Dina taun 1980-an, aya kajadian kajadia musnahna ieu tangkal di wewengkon anu lega di Asia Tenggara akibat serangan sarangga psyllids.[3]

Sifat nu gancang nyebar[édit | sunting sumber]

Peuteuy sélong kacida teu dipikahayang di sabagian wewengkon Taiwan, kapuloan Hawai jeung Fiji. Ieu tangkal tumuwuh kacida gancangna, sarta ngabentuk jumplukan anu padet anu ngaheurinan tuwuhan asli lianna.[4]

Ngaran dina basa-basa lian[édit | sunting sumber]

Gallery[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Hughes, Colin E. (1998). Monograph of Leucaena (Leguminosae-Mimosoideae).
  2. Gutteridge, Ross C., and H. Max Shelton. 1998. Forage Tree Legumes in Tropical Agriculture. Tropical Grassland Society of Australia, Inc., 2.1 "Leucaena leucocephala - the Most Widely Used Forage Tree Legume"
  3. ODI - Alley Farming
  4. Kuo, Yau-Lun. "Ecological Characteristics of Three Invasive Plants (Leucaena Leucocephala, Mikania Micrantha, and Stachytarpheta Urticaefolia) in Southern Taiwan." 12 1 2003.http://www.agnet.org/library/eb/541/ (accessed 3 24 2008).

Tumbu ka luar[édit | sunting sumber]

Relwani, L.L. & Hegde, N.G. 1986.