Ribosom

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Ribosom nyaéta organél leutik sarta mundel dina sél nu boga fungsi minangka tempat sintésis protéin. Ribosom berdiaméter kira-kira 20 nm sarta diwangun luhur 65% RNA ribosom (rRNA) sarta 35% protéin ribosom (disebut Ribonukleoprotein atawa RNP). Organel ieu menarjamahkeun mRNA pikeun nyieun rantai polipéptida (nyaéta protéin) ngagunakeun asam amino anu dibawa ku tRNA dina prosés translasi. Di jero sél, ribosom tersuspénsi di jero sitosol atawa terikat dina rétikulum éndoplasma garihal, atawa dina mémbran inti sél.

Organél sél
Awak Golgi | Kloroplas | Lisosom | Miofibril | Mitokondria | Nukleus | Peroksisom | Rétikulum éndoplasma | Ribosom | Séntriol | Vakuol | Vésikel


Nulis.jpg