Rokét cai

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Ngaluncurna rokét cai

Rokét cai nya éta salah sahiji jinis rokét anu maké cai pikeun bahan bakarna.[1] Barang anu dipaké ilaharna urut botol plastik.[1] Cai dipaksa ka luar ku hawa altan aya tekenan, biasana hawa anu Air dipaksa keluar oleh udara geus dikompresi.[1] Istilah "aquajet" geus dipikwanoh di Éropa, namung leuwih kasohor ngarana rokét cai jeung di sawatara daérah aya nu nyebut rokét botol.[1] Mesin rokét cai anu ilaharna dipaké pikeun ngarorong modél rokét, tapi aya ogé dipaké modél parahu, jeung mobil. [1]

Cara Nyieun Roket cir[édit | sunting sumber]

animasi basajan ngeunaan cara gawéna rokét cai

Bahan :

  1. pot kembang.[2]
  2. wadah negatif film.[2]
  3. klep atawa dop ban sapédah atawa motor.[2]

Alat :

  1. lém bakar atawa hot glue. [2]
  2. cutter atawa gunting.[2]

Cara Nyieuna: Mimitina bolongan pot di belah tengahna, bolongan wadah negatif film dibagiah tengahna.[2] Tuluy asupkeun klep atawa dop kana wadah negatif film ti jero bari di lém bakar.[2] Sanggeu kitu asupkeun kan pot.[2] Konci ku ring anu geus disadiakeun.[2] Sanggeus kitu mah siap di luncurkeun. Peluncuran rokét bakal otomatis nalika aya tekenan hawa anu geus maksimum. [2]


catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e Kansky Rocket(ed) (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  2. a b c d e f g h i j Cara Buat Peluncur Roket Air (Water Rocket) Murah Meriah(Dicutat tanggal 4 Desember 2011)