Susan Sarandon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Susan Sarandon

Susan Abigail Tomalin anu leuwih dipikawanoh Susan Sarandon, dibabarkeun di New York City, New York, AS, 4 Oktober 1946[1]. Manéhanana nya éta saurang aktris anu pernah narima panglélér Best Aktris Academy Award ngaliwatan film hasil arahan Tim Robbins, DEAD MAN WALKING 1995.Lian ti éta Susan ogé mangrupa aktivis politik[1].

Béntang pemeran Louise Elizabeth Sawyer dina THELMA AND LOUISE 1991 nya éta mantan pamajikan ti Chris Sarandon[1]. Lian ti pernah éta ogé pernah bobogohan jeung aktor Louis Malle 1970-an, Sean Penn 1984, Franco Amurri 1980-an, Tim Robbins 1988[1]. Malah hubunganna jeung Tim Robbins nepi ka boga dua budak nya éta Miles Robbins jeung John Henry Robbins[1]. Aya ogé hiji deui budakna Eva Maria Livia Amurri basa manéhna miboga hubungan jeung Franco Amurri[1]. Susan téh mangrupa lulusan ti Universitas Katolik di Washington[2]. Manéhna indit ka New York jang ngiluan audisi film Joe taun 1969[2]. Leuwih ti 15 taun, Susan ngamimitian karirna jeung meunangkeun rupa-rupa piala panglélér salaku bukti kamampuhna[2].

Filmografi[édit | sunting sumber]

1970 Joe[1]
1971 Lady Liberty[1]
1971 The Apprentice[1]
1974 Lovin' Molly[1]
1974 The Front Page[1]
1975 The Great Waldo Pepper[1]
1975 The Rocky Horror Picture Show[1]
1976 One Summer Love[1]
1977 Checkered Flag or Crash[1]
1977 The Other Side of Midnight[1]
1977 The Great Smokey Roadblock[1]
1978 pretty baby[1]
1978 King of The Gypsies[1]
1979 Something Short of Paradise[1]
1980 Atlantic City[1]
1980 Loving Couples[1]
1982 Tempest[1]
1983 The Hunger[1]
1983 Who Am I This Time?[1]
1984 The Buddy System[1]
1985 Compromising Positions[1]
1987 The Witches of Eastwick[1]
1988 Bull Durham[1]
1988 Sweet Hearts Dance[1]
1989 The January Man[1]
1989 A Dry White Season[1]
1990 White Palace[1]
1991 Thelma & Louise[1]
1992 Player Herself[1]
1992 Light Sleeper[1]
1992 Bob Roberts[1]
1992 Lorenzo's Oil[1]
1994 The Client Regina 'Reggie' Love[1]
1994 Little Women[1]
1994 Safe Passage[1]
1995 Dead Man Walking[1]
1996 James and The Giant Peach[1]
1998 Twilight[1]
1998 Illuminata[1]
1998 Stepmom[1]
1999 Our Friend, Martin[1]
1999 Cradle Will Rock[1]
1999 Anywhere But Here[1]
2000 Joe Gould's Secret[1]
2000 Rugrats In Paris: The Movie[1]
2001 Cats & Dogs[1]
2001 Goodnight Moon[1]
2002 Igby Goes Down[1]
2002 The Banger Sisters[1]
2002 Moonlight Mile[1]
2002 Little Miss Spider[1]
2004 Noel[1]
2004 Jiminy Glick In Lalawood[1]
2004 Shall We Dance[1]
2004 Alfie[1]
2005 Elizabethtown[1]
2005 Romance & Cigarettes[1]
2006 Irresistible[1]
2007 Mr. Woodcock[1]
2007 In The Valley Of Elah[1]
2007 Enchanted[1]
2007 Emotional Arithmetic[1]
2008 Speed Racer[1]
2008 Middle Of Nowhere[1]
2009 The Greatest[1]
2009 Peacock[1]
2009 Leaves Of Grass[1]
2009 Solitary Man[1]
2009 The Lovely Bones[1]
2010 Wall Street: Money Never Sleeps[1]
2012 I Hate You, Dad[1]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by Susan Sarandon(diakses 4 Desember 2011)
  2. a b c Susan Sarandon(diakses 4 Desember 2011)
Nulis.jpg