.net

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Verisign-dotnet-logo-white

.net nyaéta domain undak luhur internét anu umumna dipaké ku operator, ISP sarta organisasi komunikasi lianna.[1] Dua domain nyaéta .net jeung .com sakapeung mah sok dipaké ku pausahaan nu sarua.[1] Domain net mangrupa domain undak luhur umum dina Sistem Ngaran Domain Internét nu dikokolakeun sarta dioperasikeun ku Verisign.[2] Kiwari, domain net jadi domain nu panglobana registrasina katilu di sakuliah dunya.[2] Verisign geus ngajalankeun domain .com jeung .net ku akurasi operasional nu nepi kana 100% tur stabilitasna éta salila leuwih ti 15 taun.[2] Dina panungtungan kuartal 2 taun 2012 Verisign miboga 240 yuta ngaran domain tina sakumna domain undak luhur anu jalan, ku domain com jeung net nyekel 49% tina pangsa pasar domain undak luhur, turun 2% ti kuartal 1.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Definition of: .net". PCmag. Diakses tanggal 2016-01-24. 
  2. a b c d ".net - ICANNwiki". ICANNwiki. Diakses tanggal 2016-01-24.