.org

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Logo .org

.org nyaéta domain undak luhur internét anu dipaké ku asosiasi jeung organisasi tanpabati, komona mah di Amérika Sarikat jeung Kanada.[1] Tapi saenyana mah domain org téh teu kawates, sangkan jembar lingkupna bisa dipaké ku pausahaan-pausahaan tanpabati ogé.[2] Ieu domain téh mangrupa salah sahiji domain undak luhur umum anu mimiti diasupkeun kana Sistem Ngaran Domain (DNS).[2] Ngeunaan ieu dikokolakeunna ku Public Interest Registry (PIR), hiji organisasi tanpabati anu diadegkeun ku Internet Society (ISOC) dina taun 2002.[2] Tumuwuhna registrasi domain org némbongkeun dina awal taun 2013 aya 10,1 juta régistran domain org.[2] Jumlah domain di handapeun manajemén (DUM) tumuwuh saloba 4,3% dina taun 2012, sedengkeun registrasi bagian keduana ngaronjat 11,9%.[2] DUM org miboga leuwih ti dua kali lipetna salila tujuh taun panungtung ieu, terus naék tina nu asalna 3,9 juta dina taun 2005 jadi 10,1 juta leuwih dina taun 2012.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Definition of: .org". PCmag. Diakses tanggal 2016-01-24. 
  2. a b c d e f ".org - ICANNwiki". ICANNwiki. Diakses tanggal 2016-01-24.