.org

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Logo .org

.org nyaéta domain undak luhur internét anu dipaké ku asosiasi jeung organisasi tanpabati, komona mah di Amérika Sarikat jeung Kanada.[1] Tapi saenyana mah domain org téh teu kawates, sangkan jembar lingkupna bisa dipaké ku pausahaan-pausahaan tanpabati ogé.[2] Ieu domain téh mangrupa salah sahiji domain undak luhur umum anu mimiti diasupkeun kana Sistem Ngaran Domain (DNS).[2] Ngeunaan ieu dikokolakeunna ku Public Interest Registry (PIR), hiji organisasi tanpabati anu diadegkeun ku Internet Society (ISOC) dina taun 2002.[2] Tumuwuhna registrasi domain org némbongkeun dina awal taun 2013 aya 10,1 juta régistran domain org.[2] Jumlah domain di handapeun manajemén (DUM) tumuwuh saloba 4,3% dina taun 2012, sedengkeun registrasi bagian keduana ngaronjat 11,9%.[2] DUM org miboga leuwih ti dua kali lipetna salila tujuh taun panungtung ieu, terus naék tina nu asalna 3,9 juta dina taun 2005 jadi 10,1 juta leuwih dina taun 2012.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Definition of: .org". PCmag. Diakses tanggal 2016-01-24. 
  2. a b c d e f ".org - ICANNwiki". ICANNwiki. Diakses tanggal 2016-01-24.