Domain undak luhur umum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Domain undak luhur umum (basa Inggris: generic top-level domain (gTLD)) nyaéta domain alamat Internét anu ngaidéntifikasi sacara umum anu patali jeung sawatara kelas domain.[1] Ékstensi domain undak luhur umum diwangun ku tilu karakter atawa leuwih.[2] Ieu mangrupa salah sahiji katégori domain undak luhur dina sistem Sistem Ngaran Domain (DNS) anu dikokolakeun ku Internet Assigned Numbers Authority.[2] Kiwari aya 21 domain undak luhur umum internet dina zona akar anu dikategorikeun jadi[2]:

Domain undak luhur umum dikokolakeun sarta dioperasikeunna mah boh ku organisasi sponsor atawa ku operator régister anu satuluyna disatujuan ku ICANN.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "gTLD (generic top-level domain name) definition". TechTarget. Diakses tanggal 2016-01-24. 
  2. a b c d e f g h "GTLD-ICANNwiki". ICANNwiki. Diakses tanggal 2016-01-24.