.biz

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo Biz

.biz nyaéta domain undak luhur internét anu dipaké pikeun kaperluan bisnis anu pamakéanna sah sacara komérsial.[1] Ngaran domain biz ditambahkeun téh maksudna pikeun neruskeun domain com ajang pausahaan-pausahaan komérsial.[1] Domain biz mangrupa domain undak luhur umum ditojokeun pikeun bisnis, ieu domain sacara éksklusif dikokolakeun sarta dioperasikeun ku Neustar.[2] Domain biz ngarayakeun 10 taun milangkalana dina awal taun 2012.[2] Harita aya leuwih ti 2,2 yuta registrasi domain biz.[2] Kontrak Neustar pikeun jadi régister domain biz dipapanjang salila genep bulan, sanggeus éta mah panungtungan dina tanggal 31 Désémber 2012.[2] Dituluykeun kontrakna ku ICANN nepi ka kiwari, sarta dianyarkeun dina bulan Agustus 2013.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Definition of: .biz". PCmag. Diakses tanggal 2016-01-25. 
  2. a b c d e ".biz - ICANNwiki". ICANNwiki. Diakses tanggal 2016-01-25.