Abdul Rahman Saléh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Abdul Rahman Saléh
Katerangan lian
Gumelar 1 Juli 1909
Walanda Jakarta
Pupus 29 Juli 1947 (yuswa 38)
Indonésia Maguwoharjo, Sleman
Pagawéan Tentara
Dokter
Ageman Islam
Pangabdian militér
Lalandian Karbol
Kasatiaan Bandéra Indonésia Indonesia
Layanan/cabang Insignia of the Indonesian Air Force.svg TNI Angkatan Udara
Lila ngabdi 1946-1947
Réngking Pdu marsdatni komando.png Marsekal Muda TNI (Anumerta)
Unit Korps Penerbang (Angkut)
Anugrah Pahlawan Nasional Indonésia

Prof. dr. Abdulrahman Saleh, Sp.F[1] (gumelar di Jakarta, 1 Juli 1909 – tilar dunya di Maguwoharjo, Sleman, 29 Juli 1947 dina umur 38 taun) atanapi sering dikenal ku gelarna "Karbol"[2] nyaeta salah sahiji Pahlawan Nasional Indonésia, sosok ti Radio Republik Indonesia (RRI) sareng bapak fisiologi ubar Indonésia.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Koran Kompas Cyber Media, Sabtu 15 Juli 2000, Dipindah, Kerangka Jenazah Adisutjipto dan Abdulrachman Saleh
  2. "Karbol", SejarahKita Blogspot, diakses Juli 2007
  3. Abdulrahman Saleh
Soekarno.jpg