Abubakar Jayadiningrat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Aboebakar Djayadiningrat mangrupa juru basa dina kantor Konsultan Walanda nu aya di Jeddah dina taun 1884 nepi ka 1912. Saatos pénsiun dina juru basa, anjeuna diangkat janten Wakil Konsul Walanda nu aya di Mekah. Anjeuna mangrupa salah sahiji putra Radén Adipati Aria Natadiningrat anu pernah ngajabat jadi Bupati Pandéglang. Dua pun lanceukna, nyaéta Radén Adipati Sutadiningrat (Soetadiningrat) sareng Radén Bagus Jayawinata (Bagoes Djayawinata), pernah ngajabat janten Bupati Sérang. Radén Bagus Jayawinata mangrupa ayah dari Radén Adipati Aria Ahmad Jayadiningrat, Prof. Dr. Huséin Jayadiningrat, sarta Radén Hasan Jayadiningrat.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Rosidi, Ajip, 1938-; Pustaka Jaya (Firm) (2000). Ensiklopedi Sunda : alam, manusia, dan budaya, termasuk budaya Cirebon dan Betawi (Cet. 1 ed.). [Jakarta]: Pustaka Jaya. ISBN 9794192597. OCLC 45463431. 


Soekarno.jpg