Adele

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Adele
MBE
Adele, 2016
GumelarAdele Laurie Blue Adkins[1]
5 Méi 1988 (1988-05-05) (yuswa 32)
Tottenham, London, Inggris, Britania Raya
Alma materBRIT School
Pagawéan
Taun aktip2006–ayeuna
PasanganSimon Konecki (m. 2016)
Anak1
Karir musik
Aliran
Alat musik
  • Vokal
Lébel
Situs web
adele.com

Adele Laurie Blue Adkins MBE (/əˈdɛl/; gumelar 5 Méi 1988; umur 32 taun) mangrupikeun penyanyi sareng panulis lagu asal Inggris kabaratan. Lulusan ti Sekolah BRIT di taun 2006, Adele mimiti ngagaduhan kontrak rekaman ku XL Recordings nalika babaturan parantos unggah lagu demo dina MySpace taun anu sami.[4]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Frehsée, Nicole (22 Januari 2009). "Meet Adele, the U.K.'s Newest Soul Star" (PDF). Rolling Stone (1070). p. 26. Diarsipkan dari versi asli (PDF) tanggal 8 November 2012. Diakses tanggal 18 September 2017. 
  2. Cairns, Dan (1 Februari 2009). "Blue-eyed soul: Encyclopedia of Modern Music". The Sunday Times. Diarsipkan dari versi asli tanggal 16 Juni 2011. 
  3. "Adele: New Record is 'Quite Different'". Spin. 2 November 2010. https://www.spin.com/2010/11/adele-new-record-quite-different/. Diakses pada 8 Mei 2011. 
  4. "British soul singer Adele preps summer U.S. tour". Los Angeles Times. Citakan:ISO date/fr1. http://latimesblogs.latimes.com/music_blog/2011/02/british-soul-singer-adele-preps-summer-us-tour.html. Diakses pada 8 Mei 2011 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Soekarno.jpg
Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Adele ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-su-without-text.svg Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity