Ahmad Sutisna

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Drs. H. Ahmad Sutisna atanapi Wa Képoh, lahir di Bandung, Jawa Barat 15 Januari 1951 sareng tilar dunya 28 Désémber 2013 M dina yuswa 63 taun [1] nyaéta inohong seniman Sunda nu kakoncara dina medarkeun dongéng Sunda.[2]

Dina taun 80-an di tatar Sunda dongéng Sunda jadi kacapangan rahayat Sunda nu dipedar di radio-radio nu aya sakuliah tatar Parahyangan diantawisna carita Si Rawing karyana Yat R. Numutkeun inyana, tiasa ngadongéng dimimitian ku otodidak anu ahirna janten pendongéng nu kakoncara ampir di radio-radio swasta sa tatar Sunda.[3] Anjeuna salah sawios ti antawis inohong nu medar dongéng Sunda saperti Mang Barna dan Mang Jaya.[4] [5]

Kiwari dongéng Sunda zaman milénial, dipedar via média youtube. Lian ti éta generasi ngora tos mimiti ting torojol saperti Kang Gilang, Ki Dagar, Kang Ruyung83, Kang Dori jeung nu sanésna.

Mulih ka jati mulang ka asal[édit | édit sumber]

Wa Képoh Allohu yarham maot di bumina Komplék Permata Indah Arcamanik Bandung dina yuswa 63 taun jam 10.30 WIB sareng dipendem di pamakaman Cikutra, Bandung.

Rujukan[édit | édit sumber]

Pranala[édit | édit sumber]

  • Youtube Si Rawing dongeng Wa Képoh


Nulis.jpg