Ajian

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ajian téh sabangsa mantra anu fungsina pikeun ngandelan kakuatan lahir batin pikeun nu ngagemna tur bisa meruhkeun nu lian[1]. Ajian téh naon-naon anu diaji upamana ajian nerus bumi, nyageurkeun nu gering, mélét, nyirep, jst [2].

Conto Ajian[édit | édit sumber]

Ajian Kabedasan[1][édit | édit sumber]

Dampal suku ngabatu datar,[1]
bitis ngabatu wilis,[1]
nyurup ka badanna,[1]
nyurup ka sungsumna,[1]
getih sabadan,[1]
bulu sabadan,[1]
bedas ngala ka aki,[1]
bismillah,[1]

Ajian Prabu Siliwangi[édit | édit sumber]

Sir, aing, Prabu Siliwangi,[1]
Cipta aing Nabi Adam,[1]
rasa aing Rasulullah,[1]
ya Allah, ya Rasulullah,[1]
tiba jenengan Prabu Kean Santang Maring Ingsun,[1]
kedét aing Ratu Galuh,[1]
kiceup aing Prabu Tajimaléla,[1]
Itu nu hurung di luhur,[1]
éta nu hérang di handap,[1]
nu hibar ditengah-tengah,[1]
nya aing Sang Ratu Gumala putih,[1]
nyatana ti poé kemis,[1]
nya aing Sang Ratu Gumala Putih,[1]
nyetana di poé jumaah.[1]

Ajian Ngarah Kuat Badan[édit | édit sumber]

Bismillahirrohmanirrohim,[1]
alingan isun maring Gusti nyawa Nira,[1]
di katuhu malaékat Sang Seda Tuhu,[1]
Katuhueun ing manusa.[1]

Alingan isun maring Gusti nyawa nira,[1]
ti kénca malékat Sang Seda Lenyep,[1]
kalenyepan ing manusa.[1]

Alingan isun maring Gusti nyawa sira,[1]
ti handap malaékat seuseup dampal,[1]
malaékat Sang Seda Rasa.[1]

Alingan isun maring Gusti nyawa nira,[1]
ti tukang malaékat banding gorda(garba?)[1]
malaékat Sang Seda Kenyang,[1]
kekehyangan ing manusa.[1]

Alingan isun maring Gusti nyawa nira,[1]
ti hareup malaikat puncering amarah,[1]
tutupi angliputi.[1]

Alingan isun maring Gusti nyawa nira,[1]
ti luhur malaikat Sang Seda Liput,[1]
kaliputan ing manusa[1]

Alingan isun maring Gusti nyawa nira,[1]
ditutup ku ibu, disangga ku rama,[1]
La illaha ilallah Muhammadarrosulullah.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au [permana, Ruswendi.[s.a] .Mantra jeung Pupujian(diktat kuliah). [s.l]:Jurusan Pendidikan Bahasa Daerah Fakultas Pendidikan Bahasa dan Seni Universitas Pendidikan Indonesia]
  2. Danadibrata,R.A.2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Kaca 10
Nulis.jpg