Akuntansi biaya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Akuntansi biaya nyaéta salah sahiji bagéan ti bidang akuntansi nu ngawengku kagiatan prosés pancatetan jeung nngontrol sakabéh aktifitas biaya sarta midangkeun informasi éta dina laporan kauangan.[1]

Perusahaan ngabutuhkeun akuntansi biaya pikeun meunangkun kauntungan atawa laba.[1] Hal utama nu kudu disingkahan sarta direncanakeun nyaéta ngalakukeun efiseinsi ka sakabéh biaya nu dikaluarkeun ku peusahaan kalawan ngendalkeun anggaran nu geus direncanakeun.[1]

Harti akuntansi biaya numutkeun Para ahli ekonomi[édit | édit sumber]

  •  R. A. Supriyono,  Akuntansi biaya nyaéta salah sahiji cabang akuntansi nu mangrupa alat manajemen pikeun merhatikeun sarta ngarekam transaksi biaya sacara sistematis sarta midangkeun informasi biaya dina wanggun laporan biaya.[2]
  • Mulyadi, Akuntansi Biaya nyaéta prosés pancatetan, panggolongan, paringkesan sarta panyajian biaya nyieun jeung penjualan pokok jasa ku cara-cara husus sarta panafsiranna.[2]
  • Abdul Halim, Akuntansi Biaya nyaéta akuntansi nu eusina ngeunaan panangtuan harga pokok (cost) ti hiji produk nu diproduksi atawa dijual di pasar, pikeun nyumponan pesenan atawa pikeun jadi sasadiaan barang daganngan nu rék dijual.[2]
  • Schaum, Akuntansi biaya nyaéta prosedur pikeun nyatet sarta ngalaporkeun pangukuran ti biaya nyieun barang atawa jasa. Fungsi utama akuntansi biaya nyaéta ngalakukeun akumulasi biaya pikeun panilaian sasadiaan sarta panangtuan pendapatan.[2]
  • Carter dan Usry, Akuntansi biaya nyaéta cara ngitung biaya nu miboga tujuan aktifitas ngarencanakeun jeung ngendalikeun kualitas jeung efisiensi sarta nyieun kaputusan nu sifatna rutin atawa strategis.[2]

Tujuan akuntansi biaya[édit | édit sumber]

Akuntansi biaya miboga fungsi sarta tujuan nu kacida loba na dina hiji perusahaan atawa instansi. Salah sahiji tujuan utama akuntansi biaya nyaéta pikeun ngarencanakeun sarta ngendalikeun budget atawa biaya.[3] Tim manajemen nyusun estimasi atawa perkiraan panghasilan nu bakal dimeunangkeun ku perusahaan sarta sabaraha loba pangaluaran nu bakal dikaluarkeun ku perusahaan pikeun bisa ngahontal pangasilan nu geus direncanakeun ku perusahaan.[3]

Dasar utama nu dipaké ku tim manajemen dina nangtukeun estimasi atawa perkiraan anggaran sarta panghasilan nyaéta data historis atawa data nu heubeul dina bentuk informasi akurat nu dibéré ku tim akuntansi biaya,[3]

Fungsi akuntansi biaya lianna nyaéta dina panangtuan harga pokok hiji produk atawa jasa nu dihasilkeun ku perusahaan.[3] Ulah nepi kamahalan atawa ogé kamurahan, ku sabab miboga dampak nu fatal pikeun kalangsungan perusahaan.[3] Salah sahiji cara dina nangtukeun harga pokok produksi nu diperlukeun ku perusahaan, biaya éta dipidangkeun dina biaya historis perusahaan.[3]

Umumna akuntansi biaya diperlukeun pikeun nyumponan kabutuhan ti tim manajemen atawa direksi perusahaan sarta pihak eksternal perusahaan.[3] ku sabab éta dina midangkeun hasilna kudu maké Standard Akuntansi Keuangan (SAK) nu geus lumaku.[3]

 Tinggali ogé[édit | édit sumber]

Pengelolaan Akuntansi Untuk UKM== Rujukan ==

  1. a b c "Pengertian, Fungsi, dan Klasifikasi Akuntansi Biaya | Kembar.pro". www.kembar.pro. Diakses tanggal 2017-11-23. 
  2. a b c d e "10 Pengertian Akuntansi Biaya Menurut Para Ahli, Fungsi Dan Tujuan Akuntansi Biaya Lengkap – Pelajaran Sekolah Online". www.pelajaran.co.id (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-23. 
  3. a b c d e f g h "Pengertian Akuntansi Biaya dan Tujuannya" (dalam bahasa en-US). Rocket Manajemen. 2015-12-05. http://rocketmanajemen.com/pengertian-akuntansi-biaya/. Diakses pada 2017-11-23 
Nulis.jpg