Akuntansi manajemén

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Akuntansi Manajemen nyaéta mangrupa tipe akuntansi nu ngolah data pikeun ngahasilkeun inpormasi nu ditujukeun ka pihak internal perusahaan.[1] Inpormasi éta dimangpaaatkeun ku pihak internal perusahaan pikeun ngajalanken aktivititas pokok manajerial.[1]

Harti akuntansi manajemen[édit | édit sumber]

Numutkeun Chartered Institute of Management Accountants (CIMA), akuntansi manajemen nyaéta proses identifikasi, pangukuran, akumulasi, analisis, hasil nyusun, interpretasi, sarta komunikasi inpormasi nu dipaké ku manajemen pikeun ngarencanakeun, ngaevaluasi, jeung ngendalikeun hal dina entitas sarta mastikeun saluyu henteuna akuntabilitas pamakéan sumber daya nu aya.[2] Akuntansi manajemen ogé ngawengku panyusunan laporan kauangan pikeun kelompok nu lain manajemen kayaning nu nyekel saham, kreditur, badan nu ngatur jeung otoritas pajak.[2]

The American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) ngajéntrékeun yén akuntansi manajemen salaku prakték nu ngawengku ka tilu bidang nu di antarana nyaéta:[2]

  • Manajemen Strategi - ngamajukeun peran akuntan manajemen salaku mitra strategis dina organisasi.
  • Manajemen Kinerja - Ngamekarkeun prakték nyokot putusan bisnis sarta ngolah gawé organisasi.
  • Manajemen Risiko - Ngadukung nyieun rangka gawé pikeun ngaidentifikasi, ngukur, ngolah sarta ngalaporkeun résiko pikeun ngahontal tujuan organisasi.

Salian ti éta, Akuntansi Manajemen numutkeun Charles T. Homgren mangrupa hiji proses dina ngaidentifikasi, ngukur, akumulasi analisa, nyiapkeun panapsiran, sarta komunikasi nu aya patalina jeung inpormasi nu bisa ngadukung eksekutif pikeun nyumponan tujuan organisasi éta.[2]

Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) ngajéntrékeun yén "Akuntan manajemen kudu bisa ngalarapkeun pangaweruh ptofesional sarta katerampilanna dina nyusun jeung midangkeun inpormasi kaputusan kauangan jeung lianna nu orientasina mangrupa-rupa tuluy bisa nulungan manajemen dina ngarumuskeun kabijakan, perencanaan, sarta ngendalikeun sistem pangoprasian.[2] Salaku Akuntan manajemen kusabab éta ditinggali salaku "pencipta nilai" antara akuntan.[2] Maranehna jauh leuwih kairut ninggali kahareupna, naon nu bakalan mangaruhan pikeun organisasi.[2]

Fungsi akuntansi manajemen[édit | édit sumber]

Salaku Manajer Kauangan[édit | édit sumber]

Ngabutuhkeun inpormasi nu patali jeung aktifitas kauangan perusahaan kayaning modal, pikeun ngabalikeun investasi, rasio kauangan jsb.[2]

Salaku Manajer Produksi[édit | édit sumber]

Ngabutuhkeun sagala inpormasi ngeunaan rincian ti biaya cost of good sold nepi ka rincian harga pokok tina produksi.[2]

Salaku Manajer Pamasaran[édit | édit sumber]

Ngabutuhkeun inpormasi ngeunaan biaya nu aya patalina jeung nangtukeun harga jual tina produk, nangtukeun sistem penjualan, beban komisi, marketing fee, sarta inpormasi ngeunaan nilai discount dina raragad ngaronjatkeun volume jualan.[1]

Salaku Top Manajer[édit | édit sumber]

Ngabutuhkeun inpormasi nu aya patalina pikeun nyokot hiji kaputusan nu strategis pikeun perusahaan.[2]

Kagiatan akuntan manajemen méré inpormasi pikeun bisnis kaasup ngaramalkeun jeung ngarencanakeun bisnis kahareupna, ngalakukeun analisis varians, ngakaji sarta mantau harga biaya pikeun bisnis.[1]

Tinggali ogé[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Baldric Siregar, Dkk (2013). Akuntansi Manajemen. Jakarta: Salemba Empat. pp. 1–2.  
  2. a b c d e f g h i j "Definisi dan Fungsi Akuntansi Manajemen" (dalam bahasa en-US). Rocket Manajemen. 2015-12-22. http://rocketmanajemen.com/akutansi-manajemen/. Diakses pada 2017-11-21 
Nulis.jpg