Lompat ke isi

Alap-alap coklat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Alap alap coklat
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
F. berigora
Ngaran binomial
Falco berigora
Sinonim

Asturaetus furcillatus De Vis, 1906
Plioaetus furcillatus (De Vis, 1906)

Alap-alap coklat (Latin: Falco berigora) nyaéta hiji manuk pamangsa/prédator anu asalna tina kulawarga accipitridae. Ieu manuk mimiti diguar ku Nicholas Aylward Vigors jeung Thomas Horsfield dina taun 1827.[1][2]

Ciri mandiri[édit | édit sumber]

Manuk ieu kagolongkeun manuk gedé, panjang awakna 41-53 cm. Bulu palebah luhur jeung handap awakna borontok coklat. Bulu-bulu dina pundukna katempo henteu méres malah saliwat mah kawas acak-acakan. Ieu kaayaan méh sarua jeung alap-alap tina spésiés anu séjén, Cékér kelirna semu héjo. [3].

Kabiasaan hirup[édit | édit sumber]

Remen katempo eunteup dina dahan anu negrak, utamana anu doyong nyingareupan kanu lega. Moro hakaneun sarupaning sasatoan anu aya di luhureun taneuh, kayaning : Manuk leutik, beurit , oray , kadal , jeung sajabana. Mangsa keur hiber jangjangna mébér rada kaluhur, ngalayang kakalayangan antaré/alon naker.[4].

Ngaran séjén[édit | édit sumber]

Sebaran jeung tempat hirup[édit | édit sumber]

Ieu manuk loba katempo hirup di Australasia,Australia, Papua Nugini, jeung Tasmania[1]. Di Australia, ieu manuk kapanggih hirup di sakabéh Buana. [6]

Kahakanan[édit | édit sumber]

Kahakanan manuk alap alap coklat kayaning mamalia leutik, gegeremet, reptil jeung manuk leutik.[7].

Galeri[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b Global Raptors
  2. Rigg, Jonathan (1862). Rigg. Universitas Harvard: Lange. p. 9.  Disungsi22 Mei 2024
  3. "Kutilang Indonesia:Alap alap Coklat". Diarsipkan dari versi asli tanggal 2014-07-07. Diakses tanggal 2011-11-24.  Archived 2014-07-07 di Wayback Machine
  4. Alap alap Coklat
  5. a b c d e http://avibase.bsc-eoc.org/species.jsp?lang=ID&avibaseid=9F5AA09D9FE2C13C
  6. Burung alap alap
  7. "Falco berigora". Diarsipkan dari versi asli tanggal 2011-11-26. Diakses tanggal 2011-11-25. 

Tutumbu ka luar[édit | édit sumber]